Tynt hår? Les hva du ikke bør gjøre med håret ditt.
© Anna Stokland

Unngå disse tabbene om du har tynt hår

Har du fint, skandinavisk hår og drømmer om mer volum? Da skal du unngå disse stylingmetodene.

Håret til skandinaviske kvinner faller veldig ofte under kategorien "fint", noe som også betyr at det fine håret kommer sammen med et par utfordringer, da det ofte ender opp med å bli flatt og litt kjedelig.

Utfordringen blir derfor å gi det fine håret mer volum. Her får du fire gode råd om hva du helst bør unngå å gjøre hvis du drømmer om et fyldigere hår.

1. Unngå å føntørke håret halvferdig

Husk å føntørke håret helt ferdig når du bruker varme for å få mer volum i håret. Hvis det bare er en anelse fukt igjen, vil det raskt falle sammen, og du står igjen med helt flatt og livløst hår igjen.

Husk også varmebeskyttende produkter, og gjerne et som bygger opp struktur og volum. På denne måten slår du to fluer i ett smekk.

2. Unngå bruken av for mye produkter i lengdene

For mye produkt ut i spissene vil tynge håret i stedet for å løfte det. Håret tynges ytterligere hvis du primært fordeler produktet ut i hårets lengder, i stedet for å jobbe produktet inn i røttene, hvilket skaper et vedvarende løft.

Sørg derfor for å bruke en saltvannsspray eller en volumgivende tørrsjampo ved hårrøttene. På samme måte skal hårmoussen alltid klemmes i øvre del av håret, og ikke utover i tuppene.

Håndplukket til deg

3. Unngå å la håret vokse altfor langt

Er håret ditt på den tynne siden av skalaen, bør du helst unngå å la det vokse seg altfor langt. Jo lengre hår du har, desto tynnere vil det se ut, da lengden tynger håret ned og gir mindre volum.

De fineste frisyrene til tynt hår er stort sett enten i skulderlengde eller kortere.

4. Unngå å farge håret for ofte

Da all hårfarging vil slite på håret og gjøre det tynnere, skal du passe på at du ikke blir for ivrig med hårfaringen. Håret ditt vil nemlig virke tynnere samtidig som at det blir mer slitt.

På sammen måte skal du også tenke over etterveksten, spesielt hvis du går fra lys til mørk, da kombinasjonen av tynt hår og lys ettervekst vil gi inntrykk av enda tynnere hår.