© Getty Images / Anadolu

Oppskrift på den virale Dubai-sjokoladen

Folk betaler 350 kroner for 200 gram sjokolade. Og det er en sjokoladebutikk i Dubai som står bak dette.

På både TikTok, Instagram og Facebook florerer nå Dubai-sjokoladen, som i en rekke videoer presenteres med et knekk, hvor innholdet renner ut i en grønn overflod.

Sjokoladen er inspirert av den tradisjonelle Midtøsten-desserten Knafeh, og inneholder en krem av pistasj og tahini sammen med sprøstekt kadayif (tynt strimlet filodeig brukt i mange desserter fra Midtøsten) i et lag av melkesjokolade.

Den originale sjokoladebaren er fra Fix Dessert Chocolatier i Dubai, og ønsker du å få baren til Norge, må du være forberedt på å betale 350 kroner for 200 gram sjokolade.

Hvordan ble den så viral?

Dubai-sjokoladen gikk viralt på sosiale medier på samme måte som agurksalaten og cottage cheese-wrapen gjorde for en stund siden.

Ifølge nyhetsmediet G&D, gikk sjokoladebaren blant annet viralt fordi butikken begynte å bruke influenseren Maria Vehera i markedsføringen. Hun tester vanligvis mat i UAE.

Influensere lagde en såkalt smakstest, der hun vurderte de ulike sjokoladene fra butikken, og spesielt den grønne pistasjsjokoladen satte i gang en trend.

Flere influensere bestilte deretter sjokoladen hjem for å lage sin egen test. Kombinasjonen av internettets algoritmer og fristende sjokolade har tatt nettet med storm.

LES OGSÅ: Hva er kombucha, og hvor sunt er det egentlig

Lag den hjemme!

Hvis du verken har mulighet til å ta en tur til Dubai eller ønsker å betale 350 kroner for å smake på den virale sjokoladen, kan du heldigvis lage den selv hjemme.

Følg oppskriften nedenfor for å lage sjokoladen, slik Silas Thorup, kjent som @silasthorup på TikTok, gjør det.

Skal du bake en kjapp kake? Her er 10 enkle og raske kakeoppskrifter!

© Getty Images / Anadolu

Oppskrift på Dubai sjokolade

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 sjokoladebar

  • 500 g sjokolade
  • 4 ss Tahin
  • 360 g pistasjkrem
  • 150 g Kataifi
  • Eventuelt gullstøv eller annen pynt

Slik lager du Dubai-sjokoladen

  • Smelt halvparten av sjokoladen (husk maks 45 grader hvis du bruker melkesjokolade).
  • Hell sjokoladen i formene dine og sett dem i fryseren.
  • Varm opp kataifi til det er sprøstekt.
  • Bland kataifi sammen med pistasjkrem og tahini.
  • Fordel blandingen jevnt over sjokoladen i formene.
  • Smelt resten av sjokoladen og hell den over fyllet, slik at hele sjokoladebaren dekkes.
  • Sett sjokoladebaren i fryseren.
  • Nyt den når den har stivnet!