
Den japanske snacksen, onigiri, har gått viralt og du kan enkelt lage den selv
Sushi, ramen og matcha er noe mange av oss har smakt. Nå kan du prøve nok en hypet japansk mattrend – og vi står gjerne i kø i flere timer for den.
AvHvis du elsker sushi, bør du lese videre.
Søsterutgaven til vår kjære sushirull har nemlig fått internett – eller kanskje vi burde si riskokerne – til å koke over.
Onigiri er navnet på internettets nyeste japanske matbesettelse. Akkurat som sushi og ramen er det egentlig «bare» en japansk hverdagsrett – men den smaker så godt at hypen er fortjent.
Den japanske onigiri er en risbolle fylt med for eksempel reker eller laks, pakket inn i tang og eventuelt toppet med ristede sesamfrø.
Det høres kanskje litt ut som en sushirull i ny form. Men i motsetning til sushi lages onigiri med fersk ris, som ofte blandes med majones for å gi en mer kremet og deilig opplevelse.
Timelange køer for onigiri
Akkurat som Dubai-sjokoladen og oppskriften på agurksalat har onigiri også fått sitt smakfulle gjennombrudd via sosiale medier.
Internett-hypen rundt den japanske ris-snacken startet allerede så smått tilbake i 2017, da en britisk sushi-restaurant rapporterte om at interessen for onigiri hadde vokst gjennom sosiale medier, og siden har etterspørselen etter onigiri-videoer bare økt på TikTok og Instagram.
Men de japanske godsakene er faktisk ikke så vanskelige å lage selv. Sasi Kowapi (@sasikowapi på TikTok) deler her sin oppskrift. Oppskriften er med laks, men du kan lett variere og lage din onigiri med reker, kylling, tofu eller annet protein.