00er mode 00erne årti bamsestøvler
© Skims

10 trender fra tidlig 2000-tallet som du garantert kan huske

Dersom du var ung på midten av 00-tallet, gikk du helt sikkert med Von Dutch-kaps, store øreringer og jeans med lavt liv.

Selv om vi noen ganger husker tilbake på moten fra tidlig 2000-tallet med en viss skepsis, er det ingen tvil om at det var en festlig periode på motefronten. Alt var tillatt og det ble hverken spart på bling, farger eller logoer. Om sommeren kunne man for eksempel slippe unna med et antrekk bestående av knekorte bukser, en neonfarget magetopp, en Von Dutch-kaps og et par gigantiske solbriller - som gjerne skulle matches med like store øreringer.

Og etter en pause på cirka 20 år, ser det ut til at vi i 2021 igjen er klar for 2000-moten, da motebildet akkurat nå er preget av flere nostalgiske plagg som topper med logo, skuldervesker, iøynefallende beltespenner og high top-sneakers.

I fjor var 2000-stilen så populær at Kim Kardashian pustet nytt liv i den festlige epoken med en kampanje for sitt eget merke Skims, hvor hun og Paris Hilton poserte i matchende veloursett.

Derfor tar vi nå et gjensyn med 00-tallets trender. Dersom du fulgte med i motebildet i løpet av dette årtiet, har du med garanti hatt en eller flere plagg fra denne listen.

1. Knekorte bukser fra 00-tallet

Avril Lavigne var faktisk kul på starten av 00-tallet. Uansett om du vil innrømme det eller ikke, lot du deg nok også inspirere av hennes piratbukser, rette hår og ekstreme bruk av eyeliner, alt imens du sang med på hitsangen Sk8er Boi.

2. Neon på 00-tallet

Magetopp i neon? Check. Strømpebukser i neon? Check. Øreringer i neon? Check. Og gjerne alt på én gang.

3. Oppsiktsvekkende solbriller fra 00-tallet

00-tallets solbriller skulle vekke oppsikt. Farget brilleglass dekorert med strass og fluesolbriller i størrelse XL a la Paris Hilton var normen.

© Wenn.com

4. Joggebukser

På starten av 2000-tallet var joggebukser like akseptabelt å gå i, som det ble igjen under 2020 og årets korona-nedstengning. Men den gang var det kun to merker som ble akseptert: Juicy Couture, som var forbeholdt til de kjente i L.A, og for alle oss andre var det snakk om budsjettvennlige Everlast.

5. 00-tallets Kawasaki-sneakers

Sneakers i stoff av lerret var på alles føtter og det var mange varianter å velge mellom, da den populære skoen kunne fås i alle regnbuens farger. Kawasakiene dine skulle dessuten helst kombineres med jeans som var lave i livet.

6. Iøynefallende øredobber var unngåelige

Både gull, sølv, plastikk, perler og fjær var på spill – og gjerne på en og samme tid – fordi øredobbene skulle være store og alt annet enn diskrete som sett på bildet av en ung Beyoncé under.

7. Ingen 2000-fest uten bling

Hvis det skinte var det godkjent. Man kunne derfor fort finne på å ha bling i ørene, på toppen, vesken og på bandanaen som Jennifer Lopez, som dengang gikk under navnet J.Lo. Den festlige trenden tok deretter en lang pause, men har i løpet av de siste par årene begynt å røre på seg igjen.

8. Von Dutch-kapsen

Den beryktede kapsen fra Von Dutch var ikke til å komme utenom, da den var like stor gjenganger på paparazzibilder av diverse kjendiser, som den var i gatebildet her hjemme. Kapsen kunne fås i allverdens fargekombinasjoner og mønstre, som alle var prydet med merkets velkjente logo.

9. Logo-mania

Apropos logoer, så var dette også på moten på 00-tallet. De som hadde råd gikk etter Louis Vuittons og Diors velkjente monogramlogo. Dersom budsjettet var knapt, kunne de logo-printede undertrøyene fra D&G fås til en mer overkommelig pris.

10. 00-tallets myke boots

De myke bootsene, helst i merket Ugg var uten tvil behagelige, men ble fort godt uttrådte. De ble brukt til både hverdag og fest – gjerne i kombinasjon med et utrolig kort skjørt i denim.

00'er mode bamsestøvler på Paris Hilton med joggingtøj.
© Wenn.com

Håndplukket til deg