Bli kjent med designeren bak By Malene Birger

Mathilde Torp Mader har jobbet med både Sonia Rykiel, Marni og Mulberry. Nå er det Skandinavisk mote som gjelder!

By Malene Birger er kjent for den perfekte Skandinaviske touchen, gjerne med litt power women over seg, og med detaljer som får antrekket til å se ekstra feminint og lekkert ut. Det danske klesmerket ble lansert i 2003, og tilbyr klær som skal hjelpe kvinner med å bli tatt seriøst både på kontoret og utenfor - for å si det enkelt, By Malene Birger sørger for at man alltid ser bra ut.

I fjor gikk stafettpinnen videre til en ny kreativ direktør, Mathilde Torp Mader, som har erfaring fra motehus som Sonia Rykiel, Marni og Mulberry. Hun beskriver By Malene Birger som en Skandinavisk arv med fokus på gode kvaliteter kombineret med sesongens 'must haves'.

– Jeg er født og oppvokst i København, men flyttet til London i 2001 for å studere, først på Ravensbourne og deretter på Central Saint Martin. Jeg bodde i Øst-London i et gammelt viktoriansk hus med min kjæreste Felix, som er musiker.

I går ettermiddag, tredje dag av Copenhagen Fashion Week, presenterte Mathilde sin aller første kolleksjon for det danske motehus, vår- og sommerkolleksjonen 2019. Taket i det som var en gammel og nedslitt garasje, var fylt med store seil. Fargene på seilene skulle representere fargeskalaen i kolleksjonen. Maskuline dresser, kjoler i paljetter, minimalistiske snitt og de perfekte hverdagsveskene var å spotte på catwalken.

– Dette er en kolleksjon som viser verden hva vi står for - feminine klær som feirer kvinner uansett hvordan de ser ut. Dette er presentert på ulike måter, som for eksempel med ulike print som vi bruker. Dette er klær som representerer flere måter å leve på, for kvinnen som ønsker et korsett den ene dagen, og en ullponcho den andre, sier Mathilde.

Se også: Bli bedre kjent med damen bak Oslo Runway

Hvem er den typiske kvinnen som kjøper BMB?

– Vi skaper klær til kvinnen som ønsker å føle seg bekvem og som er selvsikker. Klær som henvender seg til en bred skala av ulike kvinner, klær som er design-drevet, funksjonelt og relevant med tanke på sesongen.

Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg inspireres og blir betatt av alle typer forskjellige kvinner, som tar stilling til dem selv og aldri er i tvil om hva de står for. Dette kommer ikke overraskende til syne gjennom hva de har på seg. Jeg inspireres også når jeg reiser. Det er viktig å huske på å reise, noe som får en til å gå litt bort fra hverdagen. Når du reiser skjer det noe med både kropp og sinn som er ekstremt sunt.

Det er heller ikke noen hemmelighet at jeg finner inspirasjon i den digitale verden. Jeg er online hele tiden, og noen ganger faller jeg nesten i søvn med mobilen i hendene, da det siste jeg gjorde var å oppdatere meg. Den digitale verden fanger meg, da jeg elsker å følge og orientere meg.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Mest av alt er den avslappet. Er det tre ting en bør ha i garderoben så er det en rød leppestift, et par gode jeans og et par store solbriller.

Se mer av den første kolleksjonen til Mathilde under:

Les også: Se streetstyle-bildene fra moteuken i København