Bli med på årets kuleste mote- og kunstfestival
© Dusan Reljin

Årets kuleste mote- og kunstfestival: Collective Oslo Fashion Art Festival

Den norske designspiren Edda Gimnes viser en smakebit av sine høst- og vinterkolleksjoner for 2019!

For fjerde gang arrangeres festivalen Collective Oslo Fashion Art Festival, tidligere kjent som Uncontaminated Art Oslo Fashion Festival.

Collective Oslo Fashion Art Festival så dagens lys i 2015, og ble raskt en ledende aktør i brytningspunktet mellom kunst og mote. I fjor hadde festivalen hele 23 000 besøkende, samtidig som de gjennomførte sitt første samarbeid med Nasjonalmuseet. Suksessen gjentas i år – med en takeover av Aker Brygge, Mellomstasjonen og det nærliggende havneområdet som utstillingsarena.

Den tre dager lange festivalen fra 11-13.oktober huser over 60 utstillinger, fester, mat, Happy Hour, talks og andre kulturelle begivenheter der noen av de mest spennende fotografene og kunstnere deltar. Collective Oslo Fashion Art Festival ønsker å fremme norske designspirer og sette dem på det internasjonale motekartet.

Et av resultatene er Edda Gimnes og Kit Wan, som skal vise en smakebit av sine høst- og vinterkolleksjoner for 2019 under årets mote- og kunstfestival!

Feminine snitt, men en leken og fargerik strek er noe som kjennetegner Eddas design.

© Edda Gimnes

Edda ønsker at hennes design skal åpne opp for diskusjon rundt mote og kunst, og at man som tilskuer skal bli dratt inn i en Edda-verden av forskjellige lekne karakterer. Hun er ellers tilbakeholden om hva vi har i vente under Collective Oslo Fashion Art Festival:

– Det blir nye, lekne trykk hvor jeg har tatt for meg ulike teknikker, og spenstige fargekombinasjoner. Jeg ønsker ikke å si for mye før festivalen, men det blir en spennende miks av kommersielle antrekk i tillegg til mer ekstreme presse-pieces som representerer Edda-karakterne, forteller designeren.

DETTE ER NOE AV DET VI GLEDER OSS MEST TIL:

FREDAG 12.OKTOBER:

ART WITH AN AGENDA // BORDER - TALK

Kreativ direktør Extraweg og fotokreatører Sharna Osborne, Maria Pasenau og Nate Walton om kunst som provoserer. Moderert av Jørn Mortensen, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Kl. 15

THE COMMERCIAL IN ART - TALK

Fotograf Dusan Reljin om det nyeste samarbeidet med supermodell Kate Moss.

Kl. 15.55

LØRDAG 13.OKTOBER:

ARE WE ALL ARTISTS - TALK

Jennifer Tzar, Celine Aagaard, Erik Asla og Yael Quint om sosiale medie-vaner.

Kl. 14.00

THE FUTURE OF DIVERSITY - TALK

Elle-redaktør Signy Fardal, journalist Ida Eritsland, modellagent Amar Faiz om mangfold i bransjen. Moderert av Ida Elise Eide Einarsdottir.

Kl. 14.35

FASHION OFFBEAT // EPSON DESIGN TALK

Designspire Edda Gimnes og Kit Wan om fremtiden for norske motedesignere. Heather Kendle, markedsutvikler ved Epson Europe om teknologi - slik som hvordan mønstermaskiner er med på å forandre på hverdagen til designere. Og sosiale medier påvirker fremtiden. Moderert av Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

Kl. 15.50

EDDA GIMNES - UTSTILLING

Kl. 19-21

Du finner hele programmet HER!

Og se talksene LIVE her!

Dette er en plattform hvor man kan bli inspirert og få en innsikt i både kunst- og moteverden. Håper vi ses!