Bli med på årets kuleste mote- og kunstfestival
© Dusan Reljin

Årets kuleste mote- og kunstfestival: Collective Oslo Fashion Art Festival

Den norske designspiren Edda Gimnes viser en smakebit av sine høst- og vinterkolleksjoner for 2019!

For fjerde gang arrangeres festivalen Collective Oslo Fashion Art Festival, tidligere kjent som Uncontaminated Art Oslo Fashion Festival.

Collective Oslo Fashion Art Festival så dagens lys i 2015, og ble raskt en ledende aktør i brytningspunktet mellom kunst og mote. I fjor hadde festivalen hele 23 000 besøkende, samtidig som de gjennomførte sitt første samarbeid med Nasjonalmuseet. Suksessen gjentas i år – med en takeover av Aker Brygge, Mellomstasjonen og det nærliggende havneområdet som utstillingsarena.

Den tre dager lange festivalen fra 11-13.oktober huser over 60 utstillinger, fester, mat, Happy Hour, talks og andre kulturelle begivenheter der noen av de mest spennende fotografene og kunstnere deltar. Collective Oslo Fashion Art Festival ønsker å fremme norske designspirer og sette dem på det internasjonale motekartet.

Et av resultatene er Edda Gimnes og Kit Wan, som skal vise en smakebit av sine høst- og vinterkolleksjoner for 2019 under årets mote- og kunstfestival!

© Edda Gimnes

Feminine snitt, men en leken og fargerik strek er noe som kjennetegner Eddas design.

Edda ønsker at hennes design skal åpne opp for diskusjon rundt mote og kunst, og at man som tilskuer skal bli dratt inn i en Edda-verden av forskjellige lekne karakterer. Hun er ellers tilbakeholden om hva vi har i vente under Collective Oslo Fashion Art Festival:

– Det blir nye, lekne trykk hvor jeg har tatt for meg ulike teknikker, og spenstige fargekombinasjoner. Jeg ønsker ikke å si for mye før festivalen, men det blir en spennende miks av kommersielle antrekk i tillegg til mer ekstreme presse-pieces som representerer Edda-karakterne, forteller designeren.

DETTE ER NOE AV DET VI GLEDER OSS MEST TIL:

FREDAG 12.OKTOBER:

ART WITH AN AGENDA // BORDER - TALK

Kreativ direktør Extraweg og fotokreatører Sharna Osborne, Maria Pasenau og Nate Walton om kunst som provoserer. Moderert av Jørn Mortensen, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Kl. 15

THE COMMERCIAL IN ART - TALK

Fotograf Dusan Reljin om det nyeste samarbeidet med supermodell Kate Moss.

Kl. 15.55

LØRDAG 13.OKTOBER:

ARE WE ALL ARTISTS - TALK

Jennifer Tzar, Celine Aagaard, Erik Asla og Yael Quint om sosiale medie-vaner.

Kl. 14.00

THE FUTURE OF DIVERSITY - TALK

Elle-redaktør Signy Fardal, journalist Ida Eritsland, modellagent Amar Faiz om mangfold i bransjen. Moderert av Ida Elise Eide Einarsdottir.

Kl. 14.35

FASHION OFFBEAT // EPSON DESIGN TALK

Designspire Edda Gimnes og Kit Wan om fremtiden for norske motedesignere. Heather Kendle, markedsutvikler ved Epson Europe om teknologi - slik som hvordan mønstermaskiner er med på å forandre på hverdagen til designere. Og sosiale medier påvirker fremtiden. Moderert av Costumes sjefredaktør Kine B. Hartz.

Kl. 15.50

EDDA GIMNES - UTSTILLING

Kl. 19-21

Du finner hele programmet HER!

Og se talksene LIVE her!

Dette er en plattform hvor man kan bli inspirert og få en innsikt i både kunst- og moteverden. Håper vi ses!