Copenhagen Fashion Week: Dag 2

Norsk design i København, bøtterhatter og hvite kjoledrømmer - her er dag to under moteuken!

HOLZWEILER

Et av høydepunktene i dag var helt klart da Holzweiler presenterte SS19-kolleksjonen sin for et internasjonalt publikum i København. Det er deilig å være norsk i Danmark, si! Denne sesong har Holzweiler latt seg inspirere av den norske sommeren - derfor var det både regnjakker, strikk, badedrakter, ryggsekker, høye strømper og kule hodeplagg med i presentasjonen - akkurat som vi kler oss under de norske sommeremånedene. I bakgrunnen hørte vi Instagram-poeten Alexander Fallo, som snakket om familie, kjærlighet og gode minner.

Et av våre favorittplagg blant kolleksjonen var uten tvil ponchoen, som er designet i samarbeid med NET A PORTER.

STINE GOYA

Masse energi, sterke farger, prinsessekjoler og strikk. Stine Goya har alltid en gjennomført og spennende arena, og denne gangen var det duket for show i Den Grå Hal. Interiørdesigneren Renzo Mongiardino sto for den teatralske oppsetningen, noe som fikk oss til å føle på en vibb fra både 50- og 70-tallet.

Fellesnevneren var en bøttehatt på fleste av modellene. Garantert en hit for neste sesong!

RODEBJER

Carin Rodebjer er kjent for feminine plagg med masse farger, inspirert av arkitektur og sterke kvinner. Denne kolleksjonen var intet unntak. Etter fem år i New York har designeren flyttet hjem til sin hjemby, Stockholm. Denne sesongen får vi være med på en slags tidsreise, der hun bruker inspirasjon fra fortiden. Med en nydelig presentasjon fikk vi være med inn i det dagligdagse livet, der klærne var stylet på kvinner i ulike settinger - fra kontortid til kokkelering på kjøkkenet. En ting vi merket oss var blomsterprint, som absolutt skal tas i bruk til neste år.

CECILIE BAHNSEN

Romantisk, sukkersøtt og idyllisk. Cecilie Bahnsen er kjent for sine fantastiske kjoler - og denne visningen fikk oss virkelig til å drømme oss bort til late sommerdager, gjerne i et bryllup eller i en hage. Etter bare tre år på markedet har Cecilie utmerket seg blant designerne i København. Hun står virkelig ut i mengden - noe som er godt å se. Hun gjør det spesielt stort i Japan.

Puffermer, hvite drømmekjoler og ballongskjørt beskriver kolleksjonen, som vi gleder oss til å se mer av når den kommer i butikk.

LINDEBERG

Sporty, sterk og maskulin - SS 2019-kolleksjonen henter inspirasjon fra en blanding av østkysten og vestkysten i USA, og mellom tradisjon og teknologi. Dette er Jens Werners andre show siden han ble utnevnt til kreativ direktør i desember 2017.

Se filmen fra vinsingen under: