Epilogue lanserer sommerens fineste kjoler

Epilogue med sommerens fineste kjoler

Den norske designeren deler sitt beste tips til hvordan du finner den perfekte sommerkjolen!

Norske Eva Emanuelsen står bak merket Epilogue som siden 2004 har skapt garderobefavoritter som har blitt elsket av de norske kjendisene. I 2013 vant hun Nåløyets pris som beste motedesigner, og har siden fokusert på sterke silhuetter, skarpe linjer og fasonger som presenterer nordisk eleganse - og dette har gitt resultater.

Fått det med deg? Norsk influencer lanserer sitt eget klesmerke!

Nylig åpnet hun nettbutikk, og et større atelier i bakgården til Gamle Posthallen for å få plass til den drømmende kjolekolleksjonen som hun lanserte for noen uker siden.

Vi har tatt en nærmere prat med Eva.

1. Hva karakteriserer den nye kjolekolleksjonen?

– “Flower Signatures — SS18 resort” består av florlette, digitalprintede kjoler hovedsaklig i silke, med trykk utviklet for hånd i vårt atelier. Denne kolleksjonen bærer preg av en vårlig lekenhet, med innslag av rene linjer i tro Epilogue-ånd, samt et innblikk i personlige sommergleder som sitronblader, tiger-tulipaner, smørblomster, våt asfalt og frisk mose. Det var en spennende utfordring å jobbe med sterke farger og trykk i kontrast til vår hovedlinje som er mer stram og monokrom i stilen.

2. Hvem hadde du i tankene da du designet den?

– Epilogue sitt fundament er bygget på en nordisk eleganse som reflekterer levesettet til den sofistikerte Nord-Europeiske kvinnen. Vi har respekt for hennes kropp, hennes intellekt, arbeid og søken etter kvalitet, dette er alltid med oss i designprosessen. I all sin enkelhet har samtlige kjoler ulike stylingmuligheter som endrer signaturen på antrekket etter behov og anledning — designet med rom for personlighet for kvinnen som bærer plagget.

3. Hvem drømmer du om at skal bære kjolene dine?

– Det er mange flotte kvinner jeg ser opp til og beundrer som kunne båret plaggene jeg designer. Gjennomgående inspireres jeg av kvinner rundt meg. Spesielt skapende og sterke kvinner. En drøm er selvfølgelig kvinner som Caroline de Maigret, Tilda Swinton og Cynthia Nixon.

4. Er det noen bestemte trender du fulgte da du designet denne kolleksjonen?

– I Epilogue fokuserer vi først og fremst på gode kvaliteter og plagg som kan vare, med et klassisk snitt fremfor trender. Men vi har fokusert på ulike stylingmuligheter per kjole. Vi bruker lang tid på å finne unike og helt spesifikke kvaliteter som forsterker vår signatur hver sesong. I denne kolleksjonen feirer vi våren og sommeren med fargerike, svale og naturlige silkestoffer.

5. Har du et tips til hvordan man kan finne den perfekte kjolen?

– Ikke vær redd for farger på sommeren, bruk god tid til å finne noe som får deg til å føle deg bra og stol på intuisjonen din! Denne kolleksjonen har jeg utfordret meg selv til å jobbe med en sterk fargepalett og det har gitt meg mye glede i designprosessen, óg inn i min personlige garderobe.

6. Hvor ser du for deg at Epilogue er om fem år?

– Vi har en veldig fin base her i Oslo, det er her alle plaggene skapes i vårt atelier i Posthallen, som nå også er butikk. Vi ønsker å bygge en tettere relasjon med kvinnene våre ved at de kan komme inn i vårt atelier og få en annerledes handleopplevelse. Vi har så utrolig fine kvinner som er trofaste kunder, sesong etter sesong her i Norge. Samtidig skynder vi oss sakte ut mot kontinentet, da vi opplever at designet fenger internasjonal interesse.