JURK er utropt som vinner av Jenteprisen 2017

Her er vinneren av Jenteprisen 2017

Vinneren har bistått tusenvis kvinner som har stått på bar bakke, og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år!

Dette er utrolig gøy, jubler daglig leder i JURK, Sara Eline Grønvold, etter å ha mottatt årets Jentepris.

Daglig leder hos JURK, Sara Eline Grønvold kaller Jenteprisen en klapp på skulderen til de utallige timene med frivillig arbeid som deres saksbehandlere legger ned for å hjelpe jenter og kvinner.
© Plan International Norge/Anna Kvarberg Ekre

Siden 1974 har JURK som står for juridisk rådgivning for kvinner tilbudt gratis rettshjelp. Organisasjonen ble startet av kvinnelige jusstudenter ved Universitetet i Oslo, og drives i dag av jurister og viderekommende jusstudenter. Bare så langt i år har organisasjonen bistått i nesten 5.000 enkeltsaker.

COSTUME + Plan International

Jenteprisen deles ut hvert år på FNs internasjonale jentedag, 11. oktober. Etter et vellykketdesignsamarbeid om «Equality»-genseren, er dette andre gang Costume samarbeider med Plan Norge.

Hele 44 nominerte kandidater konkurrerte om årets pris. Mange av dem er sterke og synlige stemmer i offentligheten, og i media. Prisens formål er å hedre de som gjør en innsats for jenters rettigheter.

– JURK ble startet av unge kvinnelige juss-studenter for å bistå andre jenter og kvinner i en vanskelig situasjon - hvor inspirerende er ikke det! Vi gratulerer JURK med Jenteprisen 2017, og synes det er svært positivt at det viktige arbeidet de gjør for likestilling i hele Norge nå blir løftet frem og hedret, sier sjefredaktør i Costume, Kine B. Hartz.

– Vi gratulerer Juridisk rådgiving for kvinner med Jenteprisen 2017. Organisasjonen har gjennom en årrekke lagt ned en formidabel innsats for jenter og kvinner. Vi er svært glade for å kunne gi årets pris til JURK, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kjell Erik Øie.

Uvurderlig innsats

Juryleder og tidligere justisminister Knut Storberget roser JURK for den uvurderlige innsatsen de gjør. Ikke bare hjelper de kvinner i konkrete spørsmål og saker, men jobber også med utstrakt informasjonsvirksomhet om jenters rettigheter.

– Årets vinner hjelper de som har minst. Vinneren har bistått 50 000 kvinner som har stått på bar bakke, kvinner som ikke hadde fått hjelp på annet vis. Vinneren har nådd ut til enormt mange og gjort en fenomenal jobb for enkeltmennesker gjennom mange år, sier Storberget.

Han leder årets jury sammen med styreleder i tenketanken MinoTenk Navjot Sandhu, journalist og forfatter Mahmona Khan, fotojournalist Iffit Qureshi, programleder og regissør Emilie Beck og Plans ungdomsambassadør Lina Fonstad.

Jenteprisen

– Å få Jenteprisen er en stor anerkjennelse. Det viser at jobben vi gjør betyr noe for folk. I tillegg er en slik pris et klapp på skulderen til rådgiverne her, som legger ned utallige frivillighetstimer, sier Grønvold.

– Det er nesten blitt en klisje, men det hjelper ikke å ha rett når du ikke kan hevde din rett, da er det ikke verdt noen ting.

– Vår hjertesak er å flytte fokus fra straff til forebygging når det gjelder voldtekt. Dette er av åpenbare grunner det beste for alle parter! Vi har et juridisk perspektiv, og underviser i hva en voldtekt faktisk er, hva medvirkning betyr og at også forsøk på voldtekt kan være straffbart. Ikke først og fremst for å skremme unge mennesker med straffeloven, men for å spre gode holdninger om vennskap og omsorg for hverandre. Og siden voldtekt først og fremst rammer jenter, mener vi at arbeidet vårt er med på å bidra til økt rettsvern for unge jenter, avslutter Grønvold.

Vi gratulerer JURK med Jenteprisen 2017!

JURK

Vinnerne av JURK og Katharina Flatland

June Holm og Andrea Voll Voldum

Martine Halvorsen og Ida Fladen

Marthe Stavrum og Monica Flatabø

Carina Elisabeth Carlsen

Marie Louise Sunde og Laial Janet Ayoub