Dette er jakken du skal kjøpe i høst

Usikker på hvilken jakke du skal gå for i høst? Dette er jakketrendene som regjerer denne sesongen!

rutete blazer
© Anna Stokland

RUTETE BLAZER

Finn en overdimensjonert blazer, gjerne en med skulderputer og bruk den som et ytterplagg med en ullgenser under. Den skal prydes av ruter i alle ulike retninger, og helst svinge inn ved midjen, om ikke kan du gjøre den mer feminin med et belte i midjen slik som stilstjernene over.

høstkåpe
© Anna Stokland

RUTETE KÅPE

Den rutete kåpen er minst like populær som den korte varianten. Finn en tidløs klassiker du kan finne frem sesong etter sesong, men pass på at den kler kroppsfiguren din, så du ikke drunker i den, siden den skal være litt stor i størrelsen. Velg en lengde som rekker til rett under knærne og sko deg gjerne i et par høye ankelstøvletter, så får du bedre holdning når du bærer den lange kåpen.

brun kåpe
© Anna Stokland

BRUN TEDDY

Brunfargen har aldri vært hottere, og nå skal den helst prege alt fra jakker til bukser, sko og vesker. Den kamelfargede ytterjakken kommer derimot i alle fasonger og lengder, og skal henge løst over kroppen som en cape. Fullfør gjerne antrekket med et skjerf i samme farge som jakken, og rull det rundt halsen.

Fått med deg? Dette er trendene vi følger fra moteukene!

trenchcoat jakke kåpe
© Anna Stokland

TRENCHCOAT

Den beige klassikeren fortsetter å regjere i motebildet, men er oppdatert og skal brukes med et belte for å markere midjen. Den kommer også i ulike nyanser og fasonger. Om du har lyst på en trenchcoat, men synes den er vanskelig å bruke bør du gå for den stilrene varianten med trendsikre detaljer. Du kan også dra ned skulderpartiet, for å leke med snittet. Og husk at du finner mange lekre varianter til en litt billigere penge i kjedebutikkene om du ikke har råd til en trenchcoat fra Burberry.

jakke med dyreprint
© Anna Stokland

DYREPRINT

Leopardprint har vært i vinden i en god stund nå, og kom tilbake på catwalken sist sesong, hvor sebraprint også gjorde sitt inntog. Motehus som D&G og Balenciaga viste hver sine varianter, og heldigvis er mønsteret enkelt å style. Pass bare på at du holder resten av antrekket stilrent. Du kan også tilføre detaljer med dyremønster på sko og vesker.

høstjakke
© Anna Stokland

DOBBELTSPENT

Om du går for 80talls-varianten eller 60talls som italienske Giovanna Battaglia så sørg for at kåpen din er dobbeltspent. Den er like aktuell kneppet igjen som åpen, så lenge den holder deg varm. Gå etter en lengde som virker flatterende på deg, og ikke vær redd for å leke deg med ulike farger. En gul eller rosa kåpe er like aktuell som en trenchcoat denne høsten og vinteren.