Høstfavoritter: Ti nye kolleksjoner vi elsker

Chanel, Chloé, Isabel Marant, Louis Vuitton og mange flere. Vi viser deg ti kolleksjoner vi elsker og guider deg gjennom høstens største trender.

Jacquemus høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
1 / 12

Neo-boho med frynser og patchwork, sterke 80-talls kvinner med brede skuldre og lårkorte skjørt, 90-talls vibes, klassisk camel og langtidsholdbart design. Vi har samlet ti nye kolleksjoner vi elsker - direkte fra catwalken.

Isabel Marant høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
2 / 12

Isabel Marant

Det er en ny bohem i byen! Skal vi tro Isabel Marant, er det fortsatt frynser, quiltede jakker, blonder og tweed som gjelder – helst ispedd noen 80-tallselementer. Da modellene spradet ned catwalken, var det med en velpleid, naturlig makeup og delikat tilbehør. Fargepaletten er nokså nøytral, men den har det klassiske franske og chice uttrykket. Nyanser av beige, rosa, svart, grått og brunt er både sexy og tidløst.

Har du kjøpt inn varme plagg i ull og kashmir til høsten, men usikker på hvordan du vasker det? Vi gir deg alle tips og triks slik at plaggene holder seg fine også etter vask

Boss høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
3 / 12

Boss

Det sylskarpe og maskuline møter det komfortable og muntre hos motehuset, som egentlig er mest kjent for sine tradisjonelle dresser med businesspreg. Boss er svaret hvis du leter etter en tidløs blazer med tilhørende bukser. Denne høsten bringer det tyske merket den klassiske kontorstilen til nye høyder med sexy hæler, pologensere, voluminøse skjørt og kåper med kokongsilhuetter.

Chanel høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
4 / 12

Chanel

Chanels endelige farvel med Karl Lagerfeld ble et både dystert og fredfullt show med skjødesløs eleganse. Med sin aller siste kolleksjon tok han oss med til et sted høyt oppe i fjellene. Det var et vinterlig paradis – et lite glimt inn i Chanel-himmelen.

Kolleksjonens mange nyanser av bouclé var en hyllest til den måten Mademoiselle Chanel revolusjonerte kvinners bekledning – med dressbukser, den lille sorte og luftige hvite silkesilhuetter. Den reflekterte dermed den gigantiske arven etter både Coco – og nå også Karl.

Chloé høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
5 / 12

Chloé

Chloé-estetikken er mer eller mindre perfekt takket være Natacha Ramsay-Levi. Hun kombinerer det romantiske og rebelske med materialer og fargekombinasjoner på ypperlig vis. Kollesjonen består av feminine kjoler, nydelige mønstre og råmaterialer som skinn og lær. Modellene bar grove ankelstøvletter og store, talismanlignende smykker, som understreket både en kul attityde og god smak.

Louis Vuitton høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
6 / 12

Louis Vuitton

Nicolas Ghesquière og Louis Vuittons høst står i 80-tallets tegn. Da stilsikre kvinner bar dressjakker med spisse skuldre, markerte midjen med iøynefallende belter og viste ben med sine lårkorte skjørt. Blonder, blomster og volanger gjorde uttrykket mer feminint. Ghesquière setter selvfølgelig sitt futuristiske preg på stilen med sterke silhuetter og maskuline detaljer som ikke dveler ved fortiden.

Off-White høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
7 / 12

Off-White

Glamorøs og forførende design forkledd i sportens verden. Det har lenge vært Virgil Ablohs estetiske uttrykk når han har kler opp sine Off-White-kvinner. Flere designere følger etter, og hans signatursterke silhuetter og frigjorte, feminine stil er en stor snakkis også utenfor hans eget motehus. Din Off-White-høst? Pop møter sporty, som igjen møter rød løper.

Vi har samlet de fineste skjerfene du kan shoppe denne sesongen! Du finner dem her

Maryam Nassir Zadeh høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
8 / 12

Maryam Nassir Zadeh

Hvis der var én visning under mote-uken i New York som ble hyllet av både anmeldere og på Instagram, var det Maryam Nassir Zadehs kolleksjon. Hun har gjort seg bemerket med sine lekne og tidsaktuelle plagg. Zadehs frigjorte univers appellerer til en moderne, sterk og modig kvinne som liker å skille seg ut. Kolleksjonen består av hverdagselementer som møter nedtonede nyanser mikset med turkise innslag, prikker, silke, slangeskinnsmønster og magetopper.

Hermès høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
9 / 12

Hermès

Flere og flere designere tar avstand fra det konstante jaget og motebransjens raske vendinger i kolleksjonene sine. Nå skjæres moten inn til benet, og etterlater seg en tidløs estetikk med lang levetid. Det gjelder også klassikernes moderskip, Hermès. Høstens plagg er ment for å vare i flere generasjoner frem i tid, og for ikke å gå tapt i vårt store forbrukssamfunn. Dette er progressiv, politisk og modig mote pakket inn i tidløs luksusdesign.

Les også: 10 par fine skinnbukser

Jacquemus høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
10 / 12

Jacquemus

Med sin gode stilsans og sofistikerte, rene linjer har Simon Jacquemus skapt et fargerikt og moder­ne univers. Sesongens kolleksjon er en modernistisk hyllest til Den franske rivieraen, med skarpe kontrastfarger, maskuline silhuetter og helt perfekte snitt. Klassiske plagg og tidløse materialer som eksklusiv silke, mykt skinn og bohemske topper, er til stor inspirasjon.

Burberry høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
11 / 12

Burberry

Denne høsten er preget av 90-tallsvibber – fra rave og grunge til sporty og lekne elementer. Alt dette tegner bildet for Riccardo Tiscis Burberry. Se for deg ruter, trenchcoater og husets erkebritiske og noe formelle DNA i en yngre og mer rebelsk utgave. Med en herlig miks av ruter, statement-trykk, nagler og rosa strømpebukser, prøver Tisci å lokke frem din indre club kid.

Max Mara høst høsttrend høstmote catwalk © Anna Stokland
12 / 12

Max Mara

Max Mara er kjent for sin elegante haute couture av høy kvalitet, og var et av de første motehusene til å innse at bransjens fremtid lå i produksjon av stilren design med fokus på lang levetid. Og det er ikke kun de italienske kvinnene som har trykket merkets elegante silhuetter til sitt bryst. Max Maras klassiske og moderne kamelfargede kåper, buksedrakter, dresser og fokus på detaljer i alle ledd, gjør dem til en tidløs favoritt.

Mer om Mote? Motta Costumes nyhetsbrev