© Anna Stokland

10 høstjakker vi ønsker oss nå

Dette er jakkene du skal se etter i høst!

23. juli 2018 av Alexandra Sætran

Det er vanskelig å skulle forholde seg til høsttrender, yttertøy, lag-på-lag og lange ermer nå som sola fortsatt står høyt på himmelen. Faktumet er at høsttrendene er på vei inn i butikkhyllene om ikke lenge, og om få uker er det godt å kunne kaste en jakke over skuldrene når kvelden kommer og gradene synker.

Denne sesongen henger jakketrendene på mange måter sammen. Vi ser fortsatt dressjakken og trenchen, som lenge har tronet motebildet. Nå har de både ruter, noen har shearling-krage og enkelte dressjakker kommer også med blomstermønster. Trendene er flettet sammen på flere av jakkemodellene, noe som gjør de mer spennende og mer iøynefallende. Hvorfor ikke slå fire fluer i en smekk? 

Dette er våre jakkefavoritter for høsten 2018:

Altuzarra/Céline
Altuzarra/Céline © Anna Stokland

DRESSJAKKEN

Dette er en av favorittene på lista! Dressjakken har lenge preget både motebildet og catwalken. I høst fortsetter trenden å trone førsteplassen, dog med et mer feminint preg. Flere av designerne har valgt å tolke trenden med innsving i midjen, noe som gjør jakken mer flatterende. De boksete og androgyne jakkene fra siste sesong trenger ikke pakkes ned av den grunn, de stiller også sterkt, og kan styles på en annen måte enn den feminine modellen. Skal du investere i en klassiker er dette jakketrenden du bør gå for. Følger du ekstra med på trendene bør jakken ha rutemønster og fremheve timeglassfiguren i tillegg, slik som Altuzarras modell i beige. 

Bottega Veneta/Dior
Bottega Veneta/Dior © Anna Stokland

RUTER

For enkelte har denne trenden referanser til serien Clueless. Når det kommer til Clueless anno 2018 er printet blitt oppdatert, men har fortsatt mye av det samme preget. Mange kjører dobbelt opp, som for eksempel hos Bottega Veneta, Stella McCartney og Rochas. De fleste kjedebutikkene har også kopiert denne looken, derfor er det lett å finne sett i catwalk-kopier som man kan spasere rundt med i høst. Om man vil gjøre det enkelt: kjøp favorittjakken din i ruter, enten om det er dressjakken, trench'en eller bomberjakken.

Derek Lam/Emilio Pucci
Derek Lam/Emilio Pucci © Anna Stokland

PONCHOEN

Det er en stund siden ponchoen eller 'kappen' ble sett på catwalken. Denne sesongen gjør den et stort comeback, og måten designerne har valgt å sprite opp det populære yttertøyet på i år er svært flatterende (spør du redaksjonen..). Både Derek Lam og Emilio Pucci har valgt å gå for den sporty tilnærmingen, noe som faller godt i smak, og er med på å gjøre plagget hakket mer brukervennlig. Så jenter, dra frem ponchoen om du har den liggende et sted, eller gå til innkjøp av en ny modell, gjerne i skinn, i blomstermønster eller som de sporty variantene over.

Bottega Veneta/Fendi
Bottega Veneta/Fendi © Anna Stokland

TRENCH COATEN

Som du ser hos motehus som både Bottega Veneta og Fendi, har trench'en fått en makeover, den også. Ja, den beige modellen signert Burberry er fortsatt veldig i tiden, men denne sesongen skal detaljene frem. Det kan være alt fra ruter, et skinnenede PVC-mønster, en knall farge eller et iøynefallende belte i livet. Kjøp en modell om gjenspeiler din individuelle stil, slik at du kan bruke den i mange sesonger fremover.

Dries van Noten/Hermes
Dries van Noten/Hermes © Anna Stokland

DEN SPORTY JAKKEN

Den atletiske stilen fortsetter videre, enten du er gått lei eller fortsatt holder en knapp på den. Sporty tøy trenger nødvendigvis ikke å kombineres sammen, derfor kan du få en helt annen look om du velger å style antrekket sammen med resten av basegarderoben din. Se for eksempel på Hermes, som har brukt yttertøyet på en klassisk og stilfull måte. Isabel Marant har også en rekke sporty plagg i høstkolleksjonen sin denne sesongen. Hun styler de med skyhøle hæler og store strassøredobber hengene fra ørene. Dette ytterplagget er perfekt for en sen sommernatt - gjerne over en blomsterkjole. Tenk kontraster! 

Burberry/Hui
Burberry/Hui © Anna Stokland

BLOMSTERPRINT

Romantikken fortsetter, og er en trend vi setter stor pris på. Burberry har børstet støv at det gamle rutemønsteret sitt, og kombinerer en av sesongens fineste jakker med en sporty caps for å sette prikken over i-en. Ta med deg blomstermønsteret fra sommeren, og style det sammen med dressbukser og gode lune strikkeplagg for å holde liv i sommeren.

Etro/Hermes
Etro/Hermes © Anna Stokland

SHEARLING

En sikker vinner i år som i fjor er den klassiske shealing-jakken. Den holder deg varm, ser fantastisk kul ut og kan brukes på X antall stylingmåter. Enten om du er minimalist, om du liker spreke fargetoner eller lange blomsterkjoler kan jakken gjøre underverker. Den er kanskje litt for varm i juli måned, men en sikker investering for deg som liker å holde på favoritter. Et godt tips er å lete i vintagebutikker etter trendplagget. Shealingjakken har en tendens til å vare, og blir bare finere med årene..

Dion Lee/JW Anderson
Dion Lee/JW Anderson © Anna Stokland

ARMYPALETTEN

En enkel, laidback og chic måte å style et antrekk på, er å gå til innkjøp av en fin jakke i armygrønn palett. Fargen er tidløs og passer som regel resten av fargene du har i garderoben fra før. Bruk et kult belte i livet for å gjøre styling ekstra spennende eller velg en variant med kule detaljer, som hos J W Anderson. Armyjakken er i tillegg like fin gjennom hele året, så går du til innkjøp av den nå, kan den også pakkes opp igjen når våren står for tur.

Se her: Dansk smykkemerke åpner i Oslo

Chanel/Jil Sander
Chanel/Jil Sander © Anna Stokland

TWEED-JAKKEN

Den klassiske Chanel-jakken havner nok neppe i skapet vårt med det første, om man ikke er så heldig å finne skatten på en vintagebutikk i utlandet. Prislappen er nok litt for stiv, men heldigvis finnes det andre alternativer vi kan kose oss med enn så lenge. Tweed-stoffet kommer for fullt denne sesongen, og passer utmerket nå som gradene synker. Det kan være litt vanskelig å style jakken, da den ofte har den preppy looken, men tenk enkelt: hvordan ville du ha stylet en dongerijakke? Nettopp, bare bytt ut denimen med en tweed-jakke, et voila!

Leste du: Fem Chanel-klassikere du bør kjenne til

Haider Ackermann/Victoria Beckham
Haider Ackermann/Victoria Beckham © Anna Stokland

DYREPRINT

Dyrisk mote gjør på ny inntog i bransjen. Denne sesongen har vi sett printet hos en rekke designere, og aller oftest har det dukket opp på yttertøy. Vi har utnvent leopard-printet som vinneren i år, et mønster som kommer tilbake sesong etter sesong. Hvorfor ikke være den vågale som investerer i en fuskepels i leo-print? Det spriter i alle fall opp årstiden, og får deg til å føle deg ekstra glamorøs uansett dagsform.

Leste du? Derfor er leopard-printet tilbake i motebildet

Kanskje du også er interessert i...