Nina Sandbech og Remy Myers Plan Norge Tom Wood
© Renate Torseth v/Pudder Agency

Nina & Remy: - Likeverd handler om likestilling

Hva betyr likestilling for noen av Norges mest travle og fremadstormende it-par? Vi har tatt en prat med Nina Sandbech og Remy Myers, som er med og støtter Costume og Tom Woods samarbeid med Plan Norge for jenters likeverd.

De innrømmer at det ikke var kjærlighet ved første blikk da de møttes for seks år siden. Nå blomstrer imidlertid kjærligheten for influenser Nina Sandbech (30) og kjæresten Remy Myers (32). Hun er kjent for sin fargerike stil som stadig pryder motemagasiner og nettsider verden over, han er salgssjef i Tom Wood, og denne høsten jobber han med den norske merkevaren i det asiatiske markedet.

Hvordan traff dere hverandre?

Nina: – Vi har kjent hverandre en god stund, uten at det har vært romantikk i luften. Heldigvis skjønte Remy etter hvert at han måtte være litt mer «på hugget», og han jobbet på i et godt år før vi ble ordentlig sammen i fjor.

Beskriv hverandre med tre ord.

Nina: – Remy er reflektert, strukturert og lite handy.

Remy: – Nina er ærlig, målbevisst og rotete.

Nina Sandbech og Remy Myers Plan Norge Tom Wood

Nina Skjørt Ganni, 1 499 kr., Genser Ganni, 3 899 kr. // Remy T-skjorte Tom Wood, 799 kr., Bukse Tom Wood, 2 499 kr., Denimjakke vintage.

© Johannes Lovund // Renate Torseth v/Pudder Agency

På hvilken måte er dere bevisste på likestilling i forholdet deres?

Nina og Remy: – Vi har balanse i alt fra hverdagslige gjøremål hjemme til større utfordringer, som for eksempel karriere. Vi støtter hverandre bevisst i det vi driver med, og er opptatt av at vi begge skal få muligheten til å dyrke våre interesser.

Gi et eksempel på hva dere legger i begrepet likeverd i samfunnet?

Nina og Remy: – Likeverd handler om likestilling – ikke nødvendigvis bare mellom kjønnene, men også med tanke på hudfarge, bakgrunn, legning og trosretning. Det handler om å behandle folk med respekt, selv om man nødvendigvis ikke er enige om alt.

Fortell om et eksempel på en sak knyttet til likestilling som opptar dere i Norge eller verden akkurat nå?

Nina og Remy: – Akkurat nå er det omstendighetene rundt abortloven i enkelte stater i USA som provoserer oss. Det er så synd at kvinner ikke blir hørt og forstått i en så viktig sak. Det har blitt sagt og skrevet mye om dette, men at forslag til en ekstremt fjern og konservativ lovgivning ikke engang skal gjøre unntak for kvinner som har blitt utsatt for overgrep som incest og voldtekt, er vanvittig. At majoriteten av disse lovforslagene har blitt stemt frem av eldre, mannlige guvernører gjør heller ikke saken bedre.

Les også: Her er vinneren av Jenteprisen 2019

Den 11. oktober er det FNs internasjonale jentedag – hva håper dere neste generasjon jenter og gutter vil gjøre annerledes på likestillingsfronten?

Nina og Remy: – Vi håper forskjellene viskes ut, spesielt mellom menn og kvinner i arbeidslivet. Lik arbeidserfaring og like kvalifikasjoner burde gi rett på for eksempel lik lønn og like betingelser. Det er dessverre fortsatt ikke alltid tilfelle, selv om vi lever i 2019. Vi i Norge har kommet langt når det gjelder likestilling mellom kjønnene, men vi håper på bedre rettigheter både her og for kvinner i land hvor likestilling ikke blir tatt på like stort alvor.

Hvis dere skulle gitt ett råd til de som vokser opp nå,
hva ville det vært?

Nina: – Gå dine egne veier, vær trygg på deg selv og ikke la deg påvirke av hva alle andre mener. Våg å stå løpet ut, selv om det kan være vanskelig til tider.

Remy: – Respekter andre selv om de ikke ser ut som deg, mener det samme som deg, eller tror på det samme som deg.

Psst... Les også om Maren & Kyrre

COSTUME x TOM WOOD x PLAN

For tredje år på rad samarbeider Costume med Plan International, for å sette fokus på en av våre hjerte-saker – jenters likeverd. I år har vi fått med oss Tom Wood på laget, og de har designet en eksklusiv Equality-ring i både dame- og herreversjon. Hele overskuddet av salget går til Plan International. Ringene er til salgs nå for 1.299 kroner, og vi er så glade for at disse inspirerende parene er med og fronter prosjektet.