Zendaya kjendis sminke Lancôme skuespiller hår sminketips
© Getty Images

Zoom inn på Zendaya

Zendaya Coleman har gjennom rollen i HBO-serien Euphoria skapt en viral sminketrend. Stjernen er en av nåtidens mest populære skuespillere og ny ambassadør for Lancôme. Vi møtte henne i Paris.

-Jeg er bare 22 år, svarer Zendaya på et spørsmål fra en journalist i rommet.

Vi sitter i en suite på Hôtel Shangri La i Paris sammen med presse fra Sverige, Danmark og Finland. Foran oss sitter smellvakre Zendaya sunket ned i sofaen med en pute på fanget. De svarte Christian Louboutin-skoene har hun sparket av seg, og hun ser litt matt ut etter en hel dag med intervjuer, men møter oss likevel med smilende øyne og et par helt perfekte øyenbryn vi ikke klarer å slutte å stirre på. Ikke en eneste kvise er å se på den plettfrie huden hennes. Det mørke håret er gredd stramt bakover, og faller pent over den svarte kjolen hun har på seg.

På rekordtid har 22-åringen gått fra å være Disney-stjerne til å bli en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, og er nå aktuell som Michelle i superheltfilmen Spiderman. I tillegg har hun fått status som moteikon, prydet magasinforsider, designet egen kleskolleksjon Daya by Zendaya og stilt som gjestedommer på designkonkurransen Project Runway.

Nå er Zendaya Lancômes yngste ambassadør og ansiktet utad for roseduften Idôle. Som navnet tilsier er hun et idol, en tydelig stemme og inspirasjon for generasjon Z – spesielt for sin evne til å våge å eksperimentere med sminke, farger og uttrykk. Hun ser ut til å ha taklet berømmelsen som barnestjerne, og er uten tvil en frisk pust i skjønnhetsbransjen.

Zendaya kjendis sminke Lancôme skuespiller hår sminketips

Zendaya er kampanjemodell for den nye duften til Lancôme, Idôle, som er basert på roser. Flakongen er påfyllbar.

© Lancôme

Vi har hørt at du legger din egen sminke før du skal på den røde løperen. Hva er dine faste skjønnhetsrutiner?

– Det spørs hva jeg har på meg eller hvilket humør jeg er i, men jeg liker å eksperimentere med nye uttrykk. Jeg prøver alltid ut en ny øyenskygge eller en ny farge på leppene ved spesielle anledninger. Man skal ikke ha noen faste rutiner med sminken, men heller leke seg litt. Det er i hvert fall det jeg pleier å gjøre.

Nevn tre skjønnhetsprodukter du ikke klarer deg uten?

– Solkrem, renseservietter og lipgloss.

Hvem var ditt skjønnhetsikon da du vokste opp?

– Mine bestemødre. De var så kule, glamorøse og elegante. De er fortsatt veldig vakre, og jeg elsker hvordan den upolerte alderdommen gjenspeiler det livet de har levd.

I disse dager feirer skjønnhetsindustrien mangfold, men er det fortsatt noe som mangler eller bør gjøres annerledes?

– Ja, det er alltid noe som kan forbedres slik at alle kan føle seg inkludert, men jeg er glad for at det går i riktig retning. Endelig har de store merkene skjønt at de må tenke større og annerledes for å påvirke dagens samfunn. Når jeg ser mørke jenter på store kampanjebilder blir jeg skikkelig glad, men vi har fortsatt et stykke å gå.

Psst... Se hvilke sminketrender tv-serien Euphoria skapte verden over

© Getty Images

Hvordan var det å spille den unge stoffmisbrukeren Rue
i HBO-serien
Euphoria?

– Tøft. Det er den mest krevende og emosjonelt utfordrende rollen jeg noen gang har hatt, men også den mest tilfredsstillende. Jeg elsket å gå på jobb hver eneste dag, og jeg lærte noe nytt hver gang. Rollen satte meg i kontakt med meg selv og følelsene mine.

Du er 22 år og berømt. Hva gir deg bedre selvtillit i hverdagen?

– Det er viktig å huske at man ikke alltid har den beste selvtilliten selv om man stråler på utsiden. Selvfølelsen kan endre seg fra dag til dag. Jeg prøver å holde meg unna sosiale medier, og heller fokusere på den jeg er og det jeg kan få til. Alle kjemper forskjellige kamper i livet, så det er ingen vits å sammenligne seg selv med andre. Jeg ser nå at min mor har fått mye bedre selvtillit etter at hun bikket 50. Hun leker med forskjellige tatoveringer og hårfrisyrer hver eneste dag, det gir henne glede og det smitter over på dem rundt henne.

Ville du alltid bli skuespiller?

– Ja. Moren min jobbet på California Shakespeare Theatre, så jeg forelsket meg i Shakespeares stykker i ung alder. Skuespill snakket helt klart og tydelig til meg. Jeg begynte på en teaterskole i nærheten av hjemmet vårt, men mitt første steg i karrieren var som modell.

Les også: 4 frisyrer som får håret ditt til å se tykt ut

Zendaya kjendis sminke Lancôme skuespiller hår sminketips

Alltid like strålende på den røde løperen.

© WENN.com

Hva brenner du for?

– Jeg støtter den internasjonale bevegelsen #BlackLivesMatters, som jobber for å bekjempe vold og rasisme mot svarte mennesker. Jeg er imot diskriminering. Jeg prøver også å samle ungdom i min hjemby Oakland for å snakke om utfordringer og vanskelige situasjoner man møter på i hverdagen. Det er ikke alltid noe kan endres på, men det er viktig å snakke om alt. Jeg prøver å være et sunt forbilde som forhåpentligvis inspirerer andre til å gjøre det beste de kan.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Veldig kjedelig svar, men å alltid ta av sminken før du legger deg.

Fortell oss om duften du fronter.

– Idôle er Lancôme sin aller nyeste duft. Den har en frisk roseduft som skal vekke emosjoner og historier knyttet til forskjellige mennesker og øyeblikk. Kanskje det er noen som tenker på meg når de lukter på Idôle, og slik får jeg være en del av andres minner.

Er det en spesiell person du drømmer om å spille sammen med?

– Jeg hadde ikke sagt nei til Leonardo DiCaprio eller Denzel Washington.

Hvor vil du være om ti år?

– Et sted hvor jeg er lykkelig. Jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden, men akkurat nå er det skuespill som gjør meg glad, og jeg vil fortsette med det så lenge det gir meg glede.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelse med denne artikkelen ble dekket.

Nytt år og nytt hår! Her er hårnyansene som vil dominere i 2020!