© Anna Stokland

London Fashion Week: Her er høydepunktene

Burberry henter inspirasjon fra arkivet, Erdem viser nok et mesterverk på catwalken - og Kaia Gerber er den nye it-modellen. Se alt for moteuken i London her!

London Fashion Week gikk av stabelen før helgen, og er nummer to på listen under de 'fire store'. Vi er selvfølgelig på plass under moteuken (se Instagram), og har hentet drøssevis av inspirasjon til den kommende sesongen. Et av høydepunktene var Burberrys spektakulære visning, der de har hentet inspirasjon fra arkivene og den britiske arven. Kaia Gerber en den nye modellyndlingen og norske Edda Gimnes med storslått visning.

Se flere av høydepunktene under:

Fikk du med deg: Dette er de beste streetstyle-bildene fra moteuken i London

© Anna Stokland

Det var ikke vanskelig å se den røde tråden da Burberry viste kolleksjonen sin under London Fashion Week. Designeren Christopher Bailey uttalte at han denne sesongen ønsket å gjøre kolleksjonen mindre strøken. “ Jeg ønsker å gjøre visningen mer ekte - og med mer råhet” uttalte han til Vogue.

Burberrys ikoniske fargekombinasjoner, de britiske rutene, store handlenett og hodeplagg ble vist - i tillegg til det som omtales som sesongens regnjakker med tartanmønster, akkurat det motehuset startet med da de lanserte merket i 1856.

© Anna Stokland

Den nye modellyndlingen Kaia Gerber, som er datteren til supermodell Cindy Crawford gikk selvfølgelig kledd i de ikoniske rutene til Burberry. Dette er bare en av mange show for den unge modellen denne sesongen. Hun briljerte også på catwalken i New York, og ble trukket frem som den nye modellstjernen.

Kaia er bare 16 år gammel, og følger nå i fotsporene til sin mor. Selv om vi kanskje ikke har sett så mye til henne før, er det langt fra første gangen hun viser seg i motebildet. Hun har allerede blitt avfotografert i en rekke motemagasiner, og var blant annet med i en reklamekampanje for Versace i en alder av 10 år. Da hun var 14 poserte hun på forsiden av franske Vogue sammen med sin mor. Modellkarrieren til Kaia lover godt...

© Anna Stokland

J W Anderson viste denne sesongen en minimalistisk, anvendbar og enkel kolleksjon med fokus på baseklær. Det var lagt ekstra stor vekt på overdelene, der brystpartiene var markert med enten magetopper eller utskjæringer i delikate mønster. 'Calm before the storm', uttalte Anderson etter showet, noe som kanskje tyder på at den neste kolleksjonen byr på mer?

© Anna Stokland

Med silhuetter fra 50-tallet, ruter blandet med silkematerialer og fargekombinasjoner man bare kan drømme om viste Erdem sin fantastiske kolleksjon i går. Erdem er uten tvil en av de mest romantiske og feminine designerne i London, noe han nok en gang beviste for publikum. Denne sesongen har designeren latt seg inspirere av de kongelige, og da spesielt Queen Elizabeth. Om kolleksjonen han skal designe for H&M minner om denne, er det ikke annet å gjøre enn å glede seg.

Så du denne: Erdem er neste gjestedesigner på H&M

© Anna Stokland

Skal vi tro visningen til kjedebutikken Topshop, er det perler som gjelder. Topshop er absolutt et av merkene vi liker å følge med på. Ikke er de bare Englands største kjedebutikk, men de er også nyskapende og kan å leke seg med mote. Denne visningen var intet unntak. Inspirerende partyantrekk blandet med både sporty elementer og glam ble vist på catwalken. Noen av antrekkene var også inspirert av Prinsesse Diana - derav perlemani. Lady Diana var nemlig en tilhenger av perler, både i ørene og rundt halsen.

Den norske designeren Edda Gimnes har tidligere imponert oss på catwalken under Bikbok Runway Awards i Oslo. Under moteuken denne uken var hun tilbake der alt startet, i Londons gater. Denne sesongen fikk Edda vise en presentasjon under Fashion Scout, en plattform som hjelper nyetablerte designere opp og frem. Presentasjonen var ikke annet enn fantastisk, original og kreativ til tusen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

...også kan vi jo ikke gjøre annet enn å elske streetstyle - alltid like inspirerende! Se mer fra gatemoten fra både London og New York her!