Louboutins kan tape kampen om røde såler
© Wenn.com

Louboutins kan tape kampen om de rød sålene

Christian Louboutin er kjent for sine luksuriøse sko med røde såler, men det er ikke sikkert han får beholde de for seg selv lenger.

Christian Louboutins røde såler har alltid vært motehusets kjennemerke, og selv om han lenge har hatt patent på rødtonen, kan det ifølge EU-advokat Maciej Szpunar snart være ugyldig.

Det ble den franske motedesigneren kjent med under et søksmål mot det nederlandske highstreet-merket Van Haren, som ble anklaget for å kopiere designet.

Et varemerke som kombinerer farge og form kan bli nektet eller erklært ugyldig av grunnlagene som er angitt i EUs varemerkelov. Derfor er det også vanskeligere å opprettholde monopol på den røde fargen, da dette ikke i prinsippet kan betraktes som et varemerke dersom det ikke lenger ses i forbindelse med sålen.

© Pinterest

Under forrige runde i 2012 vant Louboutin over Van Haren, noe som førte til at highstreet-merket stoppet å kopiere franskmannens røde såler, men i 2014 ble rettssaken overlatt til EU-domstolen, noe som kan endre den nåværende avgjørelsen i saken.

Derfor kan det kanskje se ut til at Christian Louboutin snart må akseptere at andre merker også kan designe sko med røde såler - men vi vil alltid forbinde de med den vellykkede franskmannen.

Les også: Her er trendene du skal droppe i 2018!