© Pintrest

Motebøkene du må lese i juleferien

Motebøker er ofte store og mer passende til stuebordet enn på stranden. Her er de beste motebøkene du kan fordype deg i på sofaen hjemme, på hytta eller hvor enn du skal i ferien.

Dress Scandinavian

Alltid lurt på hvordan man får den perfekte Skandi-stilen? Nå har du mulighet til å lære av den aller beste: nemlig blogger og influencer Pernille Teisbæk. Scandinavian style har de siste årene fått en status verden over, men hva er det egentlig som gjør denne stilen så spesiell og unik? Pernille deler sine erfaringer og stiltips i boken Dress Scandinavian - perfekt til strand og sol.

Brigitte Bardot: My Life in Fashion

Det er få kvinnelige ikoner det er snakket og skrevet så mye som Brigitte Bardot. Hun ble oppdaget da hun stilte opp i et moteshow i 1949, og ble senere castet til en film. Brigitte ble raskt kjent for sitt blonde hår, sine fyldige lepper og de kvinnelige formene. Det tok ikke lang tid før hun ble et stilikon verden over. Var det en ting modellen og skuespilleren elsket, så var det å feriere i St Tropez og ved rivieraen - noe man kan gjenkjenne om man ser på stilen hennes. Pannebånd, høyt liv, sandaler og løse plagg ble en del av klesstilen til Brigitte, som fortsatt klassifiseres som tidløs stil. Les mer om ikonet i boken Brigitte Bardot: My Life in Fashion.

Balenciaga: Shaping Fashion

Det er en slags Balenciaga-bølge som råder i moteindustrien disse dager. Sesong etter sesong har sjefsdesigneren Demna Gvasalia designet plagg og tilbehør om blir hypet, spesielt på sosiale medier. Denne våren åpnet de til og med butikk i Oslo. Er du interessert i å lese om historien til Cristobal Balenciaga (1895-1972), og hvordan merket har formet seg, er Balenciaga: Shaping Fashion midt i blinken.

Dior by Dior

Hvis du skal lese en biografi, bør du nesten alltid finne ut om personen selv har skrevet en selvbiografi. Førstehåndskilder er alltid det beste og dessverre finnes det mange biografier om de fleste designere og motepersonligheter som er skrevet basert på dårlig research og tvilsomme kilder. Med unntak selvfølgelig.

Dior by Dior er kort, perfekt å ha i vesken og gir et spennende innblikk i Christian Diors liv og virke.

Mer sommerlektyre: Disse bøkene tar kjendisene med seg på stranden

Vogue On

Vogue har gitt ut en hel serie med små, lekre bøker om noen av verdens mest berømte designere. Bøkene er lettleste, har fine bilder, passer godt til å ta med seg og gir en god oversikt over designerens liv og karriere.Vogue On-bøkene er også veldig fine å ha i bokhyllen.

Vi vil spesielt anbefale Vogue On Elsa Schiaparelli som er skrevet av Judith Watt. Elsa Schiaparelli er ikke like kjent for de fleste. Men hun var Coco Chanels største rival og faktisk mye mer interessant.

A Dedicated Follower of Fashion av Holly Brubach

En samling av 28 essays om mote som har vært publisert i The New York Times Magazine. En god bok for deg som er interessert i mote og gjerne vil fordype deg mer i de sosialantropologiske aspektene av klær og mote. Du finner den på Amazon.com.

Moteinteressert? 12 bøker du må lese!

The Fashion Book, Phaidon

Et lite leksikon over designere, merker, motehus, modeller, motefotografer og motepersonligheter. Litt om alt du bør vite om hvis du er interessert i mote og motehistorie. The Fashion Book er perfekt å ha liggende utover sommeren og lese litt i.

50 Fashion Designers You Should Know av Simone Werle

En lettlest og fin liten bok med litt informasjon om noen av de 50 viktigste designerne i motehistorien. 50 Fashion Designers You Should Know er perfekt for deg som ikke vet så mye om mote, men gjerne vil lære litt.

Lekre cofeee table-bøker: 11 motebøker du må ha

D.V. av Diana Vreeland

Denne selvbiografien er helt fantastisk. Diana Vreeland gir et saftig innblikk i sitt liv som moteredaktør i Harper`s Bazaar og redaktør i Vogue - moten, menneskene og miljøet. For ei dame og for et liv!

The World According To Karl, Flammarion

Denne lille og morsomme boken er proppfull av "Karlisisme" på sitt beste, eller verste? Uansett så er det humor på høyt nivå. Hvem andre enn Karl Lagerfeld kan finne på å si "Think pink, but never wear it" og "Chanel was a bitch who invented style and made everyone believe she invented fashion. And that`s kind of genious"?

Se flere fine motebøker på Stylista.no

Vogue Coloring Books

I sommer kan du slappe av og meditere med litt fargelegging. Vogues fargebøker er utrolig fine. Kjøp deg en bøtte med fargetusjer på Biltema og drøm deg bort i de flotte moteillustrasjonene.