© Holzweiler

Copenhagen Fashion Week: Dag 3

Se høydepunktene fra moteukens siste dag!

© Rabens Salonger

Rabens Salonger

Slående vakre silkekjoler, lange kåper og dunjakker i forskjellige utgaver var blant designene i Birgitte Rabens nye sesong. Den klassiske vinterpaletten med sort, mørkegrønn og brun fikk selskap av energiske toner av rosa og lilla, inklusiv en syrinfarget kjoledrøm i merkets karakteristiske tie-dye mønster.

Vi tok en prat med designer Birgitte Raben om kolleksjonen og fikk noen trend-tips til den kommende sesongen.

Hva er høstkolleksjonen inspirert av?
– Den nye kolleksjonen er inspirert av det vakre som oppstår når lys møter vann, som for eksempel månens refleksjon i havet. Kontrasten mellom det skarpe og det myke, bevegelse og stillhet, lys og skygge er så fascinerende og inspirerende på en gang.

Hva gjør du for å inspireres i disse tider med pandemi?
– Jeg syntes det handler om å ha en positiv innstilling og tilpasse seg tiden, gripe de nye mulighetene den bringer med seg og ikke bare gå i stå. Man skal fortsette med å skape og utvikle! Vi viste vårt første show under Copenhagen Fashion Week midt i pandemien i august i fjor og det var en både morsom, utfordrende og kreativ prosess.

Ser du noen klare trender for den kommende sesongen?
At folk investerer i antrekk de kan ha i garderoben i lengre tid, antrekk som er produsert ansvarlig og forteller en historie. Alt sammen noe vi har i bakhodet hos Rabens Salonger når vi designer nye kolleksjoner. Og så tror og håper jeg at folk vil pynte seg når vi igjen skal møtes og feste sammen. Er det ikke det vi alle sammen trenger etter en pandemi med avstand og joggebukser?

Hvilket it-plagg mener du gjelder denne våren/sommeren? Og kan du gi oss et personlig stylingtips?
En stroppekjole i en varm farge som du kan bruke fra morgen til kveld er den perfekte sommerstilen. Bruk den både med sandaler, røffe boots eller høye hæler. Det er ikke bare et must-have denne sommeren, men alltid!

© Mark Kenly Domino Tan

Mark Kenly Domino Tan

Mark Kenly Domino Tan er en av de mest talentfulle haute couture-designerne fra Skandinavia, og med sitt utrolige skredderhåndverk og øye for silhuetter leverer han nok en gang en fantastisk kolleksjon.

Kolleksjonen er utviklet med tanke på detaljer, er nøye konstruert og leker med materialer og teksturer. Lin, ull, tung silkesateng og tweed går igjen og fargepaletten er naturlig med toner av hvitt, sand, lyseblått, elfenben, brunt og svart. De diskret printene og materialene skal kombineres og settes sammen på finurlige måter. Vi elsker de vakre og gjennomførte plaggene som vil ha lang levetid i ethvert garderobeskap.

Holzweiler

Moteukens vakreste catwalk tilhørte Norges eneste representant denne sesongen, Holzweiler. Sol fra blå himmel, speilblankt vann og magisk frostrøyk var bakteppet for den nye høst- og vinterkolleksjonen.

"Det er spennende å jobbe med et nytt format og på en ny måte" sier sjefedesigner Maria Skappel Holzweiler om visningen , som var filmet tett på hovedkontoret til suksessmerket.

I den brede kolleksjonen spiller yttertøy ikke overraskende en sentral rolle med et utvalg av jakker og kåper i dun og ull. Det er skjørt i ulike lengder, flere lange kjoler i tillegg til bukser i flatterende snitt.

Den nye sesongens fargepalett er bygget rundt naturtoner i hvitt, beige, sort, i tillegg til jordnyanser og energiske innslag av blått og rødt. Lek med mønster, teksturer og teknikker, slik som jaquard drakten til både menn og kvinner, den nye gjør kolleksjonen nytenkende og spennende.

Vi gleder oss til å følge med videre på suksesshistorien Holzweiler, som med sitt uredde design, bærekraftige engasjement og fokus på utvikling setter Norge på motekartet.

© Ganni

Ganni

Ganni med kreativ direktør Ditte Refstrup i spissen liker å overraske og tenke nytt, noe visningsformatet og kolleksjonen også reflekterer. Tre kvinnelige musikere, danske Coco O., Deb Never fra Los Angeles og ZSELA fra New York opptrådde alle med ulike musikalske innslag iført selvutvalgte antrekk fra kolleksjonen.

Overdimensjonerte og maskuline dresser, skinn, denim og myke strikkeplagg med og uten mønster går igjen i den nye sesongen. En optimistisk grønnfarge skiller seg ut blant fargepaletten som ellers er dominert av jordtoner, svart og ulike nyanser av blått.

Ganni er et av merkene som virkelige har definert skandinavisk mote og vi gleder oss til å se nærmere på den toneangivende kolleksjonen når den blir tilgjengelig over sommeren.

© Rodebjer

Rodebjer

Svenske Rodebjers nye kolleksjon har blitt til gjennom en selektiv designprosess og fokuserer på funksjon, skjønnhet og bærekraft. Den er inspirert av de såkalte wundercammerne som på det tidlige 1900-tallet var et konsept der ens mest verdsatte og spesielle gjenstander ble fremvist i et eget rom i boligen.

Kolleksjonen består med andre ord av spesielt kuraterte plagg. Den kommer i høsttoner som rustgul, mosegrønn og sort og inneholder atskillig mer mønster enn vi så på sist års moteuke. Den nye sesongen inkluderer et bredt utvalg av yttertøy som kåper, overdimensjonerte blazere og en sort metallisk dunjakke vi har satt på ønskelisten, i tillegg til lekre ton-i-ton antrekk som vi spår blir en av høstens store trender.

© Rodebjer

Rotate

Rotate ble skapt av Thora Valdimarsdóttir og Jeanette Madsen som i 2018 byttet ut jobbene sine som moteredaktører for danske Costume og startet sitt eget klesmerke med danske kleskjeden Birger Christensen. Ideen til Rotate oppstod fordi jentene alltid manglet noe å ha på seg til de ulike moteeventene de hele tiden gikk på, de savnet feminine, korte og litt mer sexy kjoler enn det som kunne finnes i klesbutikkene.

Det unge klesmerket har hatt en utrolig suksess, og du skal sjelden scrolle lenge på Instagram før du finner bilder av motepersonligheter og andre it-jenter iført en av Rotates kreasjoner.

Den nye kolleksjonen har en tydelig Rotate-signatur med kroppsnære kjoler i ulike lengder og fargerike drakter som leker med både teksturer og materialer. Denim og strikk står også på menyen i den vellykkede og versatile kolleksjonen som kommer til å befinne seg på mange dansegulv til høsten.