Epson Award: Årets Jury
© Isabel Watson // Bendik Baksaas

Epson Award: Møt Juryen

Mote- og kunstfestivalen FUSHION ønsker å fremme norske designspirer gjennom prisutdelingen Epson Award. Bli bedre kjent med årets jurymedlemmer, og se hvordan du kan bli med på Epson Award-festen!

Et av hovedeventene under den nye mote- og kunstfestivalen FUSHIONer Epson Award, som arrangeres for andre gang. Prisutdelingen er et samarbeid mellom den digitale tekstileksperten Epson og FUSHION, og formålet er å fremme norske og europeiske designspirer og sette dem på det internasjonale motekartet.

-Vi fikk inn mange søknader fra hele Europa; Frankrike, England, Finland, Tyskland og Belgia, inkludert søkere fra prestisjetunge Central Saint Martins og Alto universitetet, sier FUSHION grunnlegger Hilde Pettersen Reljin, og fortsetter:

-Det skal kåres en europeisk og en norsk vinner. Vinneren vil utnevnes på Costumes fest under FUSHION onsdag den 28. august.

Vil du være gjest under Årets Epson Award kan du finne billetter her!

Juryen

Under årets Epson Award består juryen av representanter fra både Epson Norge og Epson Europe, amerikanske V Magazine, Costume Norge, samt en kunstner og en designer som har spisskompetanse innenfor feltet.

Epson Award: Årets Jury FUSHION

Heather Kendle, Market Development Manager hos Epson Europe

Heather Kendle representerer Epson Europe og har over 20 års erfaring i bransjen. Kendle ønsker å utvide Epsons brand og bidra til at selskapet blir ledende innen det globale tekstilmarkedet, samtidig som hun også ønsker å bidra til en mer bærekraftig digital tekstilverden.

Epson Award: Årets Jury FUSHION

Solfrid Dyrrdal Liland, PR & Marketing Manager hos Epson Norge

Solfrid Dyrrdal Liland har lang erfaring innenfor PR og har arbeidet med markedsføring hos Epson i over 20 år. Dyrrdal Liland er lidenskapelig opptatt av fotografi, og har i tillegg en stor personlig interesse for teknologi, innovasjon, design og fotokunst.

Epson Award: Årets Jury FUSHION
© Isabel Watson

Kine B. Hartz, Sjefredaktør i Costume

Vår egen Kine B. Hartz har siden 2016 vært Costume Norge sin sjefredaktør, og under hennes ledelse vant Costume både «Åres magasincover» og «Årets magasin» for 2017.

Hartz har journalistbakgrunn, og har vært kommunikasjonsrådgiver for Norges Ambassade i Washington D.C., i tillegg til redaksjonssjef i norske Elle. Hun har vært involvert i Oslo Runway siden oppstarten, og er opptatt av å anerkjenne og støtte opp om nye initiativ som er med på å plassere Norge på kartet som mote-destinasjon.

Epson Award: Årets Jury FUSHION

Mathias Rosenzweig, Deputy Editor for V Magazine

Mathias Rosenzweig har base i Europa og jobber som forfatter og Deputy Editor for V Magazine. Han har tidligere arbeidet med publikasjoner som Vogue, VICE, I-d, Garage, Interview Magazine, Paper Magazine og Document Journal.

Epson Award: Årets Jury FUSHION

Julie L. Parisi, designer

Julie L. Parisi er en norsk tverrfaglig designer innenfor tekstil- og trykkdesign, service design og sosial innovasjon. Hun har en mastergrad i Interacton Design fra Goldsmiths i London og en Bachelor i Fashion and Textile Design fra NABA i Milano. Parisi har siden 2013 jobbet for byTiMo, og lager fremdeles signaturtrykkene deres.

Epson Award: Årets Jury FUSHION
© Bendik Baksaas

Maria Brinch, kunstner

Maria Brinch har en mastergrad fra Oslo Art Academy og The School of Visual Arts i New York.

Brinch kombinerer trykte foto og malerier i tekstilkollasjer, som igjen blir fotografert og trykket før de til slutt blir montert som vevde bilder, skulpturer eller veggoppheng. Fotografiene er en kombinasjon av spontane mobiltelefonbilder og mer iscenesatte bilder.

De siste årene har Brinch vært en del av et samarbeid mellom kunstnere i Yangon i Myanmar og Kampala i Uganda, og hennes kunst er blitt vist under flerfoldige utstillinger i inn- og utland.