© Oslo Runway / Getty Images // Kathrine Janjak // rolf_ekroth

FUSHION: Vinnerne av Epson Award 2019

På FUSHIONs første dag ble to fremadstormende designere kåret som vinnere av Epson Award 2019. Les om vinnerne og se bildene fra festen!

I går kveld ble FUSHION`s første dag avsluttet med The Epson Award, hvorjuryenutnevnte designerne Michael Olestad og Rolf Ekroth som vinnere av The Epson Award 2019. Olestad og Ekroth mottar med dette material og print til deres to neste kolleksjoner, FW20 og SS21.

Vinnerne av Epson Award 2019: Rolf Ekroth og Michael Olestad

© Sara Ramsøe

The Epson Award gir designere friheten til å kunne skape nyskapende mote ved bruk av ny teknologi for tekstiltrykk, samt redusere avfall ved å holde produksjonen lokal.

Michael Olestad Oslo Runway 2018

© Oslo Runway / Getty Images

Den norske vinneren Michael Olestad er utdannet i London med et fagbrev i kunst og design fra London College of Fashion og en bachelorgrad i mote fra Middelsex University. Olestad har en særegen farge- og materialbruk og kan kjennetegnes ved sine draperier. Han har vist seks kolleksjoner per i dag og har samarbeidet med en rekke artister og musikere. Arbeidene hans har blitt vist på Rogaland Kunstsenter, UKS Oslo og Operaen i Oslo. I 2017 vant han BIK BOK Runway Award.

-Jeg er veldig takknemlig. Denne prisen åpner opp for helt nye muligheter, hvor jeg kan utforske deler av kolleksjonen min som jeg ønsker å utvikle mer. Det er fantastisk å være en del av dette, sier Olestad.

Rolf Ekroth SS20

© rolf_ekroth

Den finske designeren Rolf Ekroth er utdannet ved prestisjetunge Alto universitet. Rolf Ekroth har gjennom sine studier vunnet priser som Designers Nest competiton, Young Designers of the Year, Galeries Lafayette, samt laget en kapsul kolleksjon for Galeries Lafayette, for å nevne noe. Hans neste kolleksjonen vil bli vist i Milano januar 2020, som vil være hans første catwalk visning.

-Dette betyr alt for meg og kommer på et helt perfekt tidspunkt i min karriere. Denne prisen åpner nye dører for meg, og jeg gleder meg stort til et samarbeid med Epson, sier Ekroth.

Stolte vinnere

F.v.: Heather Kendle, Market Development Manager hos Epson Europe, Rolf Ekroth, Michael Olestad og Solfrid Dyrrdal Liland, PR & Marketing Manager hos Epson Norge.

© Kathrine Janjak

Vi gratulerer så mye, og gleder oss til å følge de to spennende designerne fremover.

Prisutdelingen foregikk på Youngs i Oslo, hvor vinnerne ble feiret ut i de små nattetimer. Se bildene fra festen her!

© Sara Ramsøe
© Sara Ramsøe
© Sara Ramsøe
© Sara Ramsøe
© Sara Ramsøe