© ROTATE

Høydepunktene fra moteuken i København

Copenhagen Fashion Week er nettopp avsluttet, og Costume var naturligvis med hele veien. Her har vi samlet moteukens største øyeblikk - og den viktigste tendensen.

Den danske moteuken er fylt med kreativitet fra mennesker som legger hjerte og sjel i design - og alle sansene blir utfordret når kolleksjonene presenteres på catwalken.

Vi kunne snakket i det uendelige om personlige favoritter som Ganni, Rotate, Gestuz, Baum und Pferdgarten, Henrik Vibskov, Lovechild 1979, Remain ... og alle de andre som du kan se på Costumes Instagram og andre steder her på siden. Men her er sesongens absolutte høydepunkter.

UKENS BESTE KOLLEKSJON

Mark Kenly Domino Tan leverte ukens kanskje vakreste kolleksjon på et høyt internasjonalt nivå der alt gikk opp i en høyere enhet. Motehuset har alltid vært kjent for å jobbe kompromissløst med de fineste materialene i en dempet fargepalett - men de raffinerte silhuettene er mer flatterende og tilgjengelige med Caroline Engelgaar ved roret. Caroline Engelgaar var allerede på banen under forrige visning - men dette var hennes første komplette solokolleksjon ... og hun leverte!

UKENS STERKESTE DEBUT

Moteuken er en herlig blanding av helt nye designere og etablerte merker (og alt i mellom). Men det var overraskende mange nykommere som gjorde det bemerkelsesverdig bra denne sesongen.

Mest overbevisende av alle var det ukrainske merket TG Botanical, som hadde show torsdag formiddag. For et halvt år siden deltok TG Botanical i "Zalando Visionary Award" og viste for første gang frem de vakre klærne sine.

Fargepaletten hos TG Botanical var enestående vakker. Silhuettene var kroppsnære og uforsiktige.

Kernemilk hadde sitt første show tirsdag formiddag og gjorde det også utrolig godt. Et gjennomført uttrykk i kolleksjon, cast og produksjon. Vi er superbegeistret!

UKENS VIKTIGSTE TENDENS

Hvis københavnske designere får det som de vil, er Barbiecore på ingen måte over! Vi fikk se rosa, rosa og atter rosa fra designere som A. Roege Hove, Baum und Pferdgarten, Saks Potts, Stine Goya, OpéraSport og Lovechild 1979.

Lovechild 1979

© James Cochrane

OpéraSport

© James Cochrane

Saks Potts

© James Cochrane

Baum und Pferdgarten

© James Cochrane