© Anna Stokland

Nye vintersko? Dette bør du merke deg!

Den perfekte vinterskoen er ikke lett å finne. Med disse tre tipsene er du godt på vei.

Vi er kommet til vinterhalvåret, noe som betyr at sneakers og sandaler (dessverre) må pakkes bort. Å gå til innkjøp av årets vintersko er ikke bare bare, det krever tålmodighet og et par huskeregler. Det er heller ikke verdens letteste jobb å finne vintersko som både er pene å se på, praktiske og som tåler snø og slaps. Vi hjelper deg på veien!

Så du denne: 12 varme vintersko

1. Fôret

Varme sko er noe av det viktigste du ser etter. Nå som temperaturen synker, er det lett å bli forkjølet om man fryser på beina. Du kommer langt med en sko med fôr - aller helst med ullblanding for best mulig isolasjonsevne. Det er også lurt å kjøpe skoen et nummer for stor. Er det trangt i skoen, fryser man lettere på beina. Tærne skal tross alt kunne røre seg. I tillegg er det smart å ha plass til en ullsokk. Et annet godt tips på veien er å kjøpe en ullsåle, som hjelper betraktelig mot vinterkulden.

2. Solid såle

Glatte sko er det verste man kan gå til innkjøp av under vintersesongen. Med en solid såle kan du bevege deg fritt rundt, selv om det er is på bakken. Den tykke sålen hjelper også mot den kalde bakken. Velg en sko med tykk og grov såle, og som gjerne går litt opp på leggen. Det verste som finnes er kald vin mot anklene, eller at snøen kommer inn i skoen ovenfra.

Så du denne?8 alpeluer som kler alle

© Anna Stokland

3. Vanntette modeller

Ja, vi bor i Norge, og må derfor regne med litt slaps under vinterhalvåret. For de som bor i storby, er det ikke mange ukene med snø på bakken før slapsen tar deg. Velg derfor sko som tåler vann. Merker som Helly Hansen, Dr Martens og Timberland har et godt utvalg når det kommer til vannavstøtende modeller. I enkelte butikker kan du også få garanti, noe som kan lønne seg. Sjekk en ekstra gang om skoene er varm nok før du går til innkjøp. Enkelte modeller er vanntette, men kalde som vintersko.