Oslo Runway: 5 kjappe med Anh-Marthe Storheil

– OSLRW skaper oppmerksomhet som bidrar til å sette Norge på kartet!

Endelig er Oslo Runway i gang - Norges moteuke. Både før, underveis og etter moteuken har Costume snakket med presse, designere, influencere og arrangører om høydepunkter, favoritter og gode minner. Her får du et innblikk i hva som beveger seg på catwalken og hvordan det er å delta på det som setter Norge på motekartet.

I dag har vi snakket med Anh-Marthe Storheil, entreprenør bak Storheil Agency, klesbutikken Støy i Fredrikstad, og merkevaren IBEN, som hun startet for tre år siden. Under Oslo Runway er det sistnevnte som skal presenteres på catwalken, og vi gleder oss til å se hva Anh-Marthe har designet for årets sesong.

Hva er ditt forhold til Oslo Runway, og hvordan synes du uken har utviklet seg?

– IBEN har et tett samarbeid med OSLRW (Oslo Runway), og denne visningen blir vår femte. Uken har utviklet seg utrolig positivt da de klarer og skape mer og mer engasjement rundt norsk mote. OSLRW skaper oppmerksomhet fra nasjonal og internasjonal presse som bidrar til å sette Norge på kartet. Det har blitt en av moteukene internasjonal presse må få med seg - og det er utrolig gøy!

Hva er ditt beste moteukeminne?

– Jeg har jo veldig mange bra moteminner etter å ha jobbet i bransjen i mange år, men det første som dukker opp i hodet mitt er IBEN sin SS18 visning på Deichmanske Bibliotek. Hele gjennomføringen av visningen var som en film. Lokasjonen var fantastisk, særlig fordi det er et norsk kulturkjennemerke. Det var helt rått! Men vi må selvfølgelig prøve å toppe det i år.

Kan du si noe om visningen dere skal presentere under Oslo Runway?

– SS19 er inspirert av det lekne, naive og målbevisste indre barnet. Kolleksjonen heter Strongest Girl, der plaggene leker med naive pop-farger, solbleket fargetoner, og avslappende men gjenkjennelige silhuetter. Kolleksjonen leker med print både på striper, denim, skinn i lyse toner og strikk. Gled dere til våren som kommer!

Hva er det beste med å presentere på catwalken?

– Det beste med å presentere på catwalken er at det tvinger oss til å se på helheten av kolleksjonen. Det er lett å bli fanget i detaljene når du tar frem en kolleksjon. Det å vise på kolleksjonen på catwalken tvinger teamet til å fokusere på hele kolleksjonens DNA.

Det er et ekstra stort pluss at vi kan rampe til kolleksjonen når vi styler på runway for å tydeliggjøre inspirasjonen for sesongen.

Les også:

5 kjappe med Elisa Mollatt i byTiMo

5 kjappe med co-founder av Oslo Runway, Ditte Kristensen