kolleksjonen til FallWinterSpringSummer
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

OSLO RUNWAY: Se den nye kolleksjonen til FallWinterSpringSummer

Designerne overrasket med en nydelige fargepalett!

Fall Winter Spring Summer (FWSS) ble lansert i 2012, og har med sine minimalistiske snitt, iøynefallende detaljer og gode materialer funnet et DNA og en plass i den norske bransjen. År etter år har de overbevist oss med statement-kåper og kule dresser, som alltid har havnet på ønskelisten vår. Fall Winter Spring Summer kombinerer sesongens trender med high-end kvaliteter til gode priser.

Merket satser fortsatt på baseplagg, som var å se i ulike fargenyanser og delikate materialer. Innimellom fikk vi også se fantastisk blomsterprint og ruter i både korte og lange lengder- En ting er i alle fall sikkert; kombinasjonen av rødt og oransje, og blått og brunt kommer til å prege neste sesong!

Denne sesongen er det dette mønsteret som gjelder!

It-jenta Hege Aurelie Badendyck sto bak stylingen av kolleksjonen under visningen, og fargesammensetningene var til å drømme om. De rutete skjerfene som uanstrengt var brukt med i stylingen satte et interessant preg, og skoene som er designet i samarbeid med skomerket Diemme står allerede på ønskelista, spesielt de rosa i klassisk Diemme-stil.

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Vi har tatt en prat med sjefsdesigner Cathrine Børter.

1. Hva er nytt i denne høstkolleksjonen?

– Vi er alltid interessert i krysningspunkter, og det har vi prøvd å vise gjennom vårt design og styling denne gangen også, starter Børter.

– Vi har kanskje vært litt mer lekne, og brukt mer farge og sterke printretninger enn tidligere. Blant annet en rutete frakk i sterke farger og silkesateng i knall turkis. Samtidig som vi har mye kamelfarget strikk, og typisk lounge wear og blomsterprint som kjennetegner merkevaren.

2. Ser dere noen tydelig tendenser den kommende sesongen?

– Det føles som at herreplagg begynner å bli mer og mer interessant. Kvinner og menn går mer likt kledd, og hele motebildet begynner å bli mer unisex. Så det føles veldig aktuelt med en kombinasjon av en avslappet luksus, og det er jo helt perfekt. Hvem elsker ikke å gå i et silkeskjørt med en stor hettegenser over?

3. Hvilket plagg mener dere er høstens must-have fra FWSS?

– Det er vanskelig å velge, men fra 70-talls delen av kolleksjonen elsker vi de store rutete skjortene og den turkise satengkjolen med draperinger. Og fra 90-talls delen av kolleksjonen føler vi for tie dye og denim plaggene. Og det kuleste er jo selvfølgelig å kombinere alt.

4. Hvor er inspirasjonen hentet fra?

– Mer enn noen gang føles det som at Oslo jentene er aktuelle, og vi lar oss hele tiden inspirere av jentene vi ser i gatene.

– Hun er ikke bare en type, hun er mange forskjellige, men denne gangen har vi også sett litt på gutta og plukket opp ulike detaljer.

– Kolleksjonen er todelt, og vi har hentet inspirasjon fra både sent 70-tallet og 90-tallet. Fra 70-tallet har vi med silkesateng, kjoler med draperinger, oransje blomsterprint og strikk, mens fra 90-tallet er det mer street wear og menswear som har blitt hentet opp. Kombinasjonen av disse to har skapt en kolleksjon som kan treffe både hun minimalistiske og elegante, men også hun som er mer fargerike og sporty.

Costume Awards 2018: Se bildene fra den røde løperen!

Se fler favoritter fra kolleksjonen her!

© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY
© Indigital Images/ OSLO RUNWAY