© Anna Stokland / Fendi SS23

Sandaler: De største trendene akkurat nå

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er snart mulig å kaste sokkene for å lufte føttene i et par fine sandaler. Vi har funnet sandalene du ikke kan unngå denne sesongen.

Sandaler 2023

2023's skotrender har bydd på alt fra ballerinasko til retro sneakers. Og nå som de første sommerlige dagene har meldt seg kanvi endelig finne sandalene frem.

Dersom du er på jakt etter nye sandaler hjelper vi deg med en oversikt over hvilke du burde investere i nå. Vi guider nemlig til sesongens største sandaltrender som du kan se under.

Uansett om du trenger et par praktiske sandaler du kan gå lange turer i, eller om du ser etter et par fine sandaler til sommerens fester, finnes det garantert et par blant årets sandaltrender. Sesongens sandal-mote byr nemlig på sandaler som er alt fra de tur-lignende til de 90-talls inspirerte og de ultrafeminine høyhælte.

Dette kan du lese om i artikkelen:

Minimalistiske sandaler

Minimalismen har ikke trukket seg tilbake fra motebildet enda, og vi kan finne assosiasjonene til 90-tallets tynne stropper og fine linjer både i bademoten og som accessories i år. De minimalistiske skoene er både elegante og avslappet, og passer derfor perfekt som en go-to både til sommerens festligheter og hverdagsplaner. Style sandalene sammen med et maxiskjørt eller sammen med et par denimshorts. Du er dømt til å ikke feile!

Plattformsandaler

Sesongens trender byr selvfølgelig også på flip flopper – denne sommeren gjerne med en plattform-såle. Den ekstra høye sålen som blant annet Jacquemus og The Row har vist på catwalken, oppgraderer den klasssike flip floppen til en ny, kul og komfortabel versjon.

Høyhælte sandaler

Feminine, elegante og sofistikerte. Det er essensen av sesongens høyhælte sandaler. Ønsker du å tilføre litt ekstra til antrekket enten til hverdag eller fest, er de høyhælte sandalene et opplagt valg. Du kan også style sandalene til hverdags med et par jeans for et kontrastfylt antrekk.

'Dad'-sandaler

Du har helt sikkert se de kule og kraftige ‘far’-sandalene fra Chanel, som har florert på Instagram og i det skandiniaviske modebildet de siste somrene. Den fotformede sandalen er ikke bare smart, men også praktisk og gir gode muligheter til å gå lange turer på grunn av den komfortable passformen. Sandalen ble først sett hos Chanel i sommeren 2019, men var også å hos flere store motehus da de viste frem sine SS23-kolleksjoner.

Sandaler med lukket tå

Allerede i 2021 utnevnte Vogue den såkalte "fisherman"-sandalen til å være en stor skotrend. Denne sommer er intet unntak. Skoene er helt perfekte til de kjøligere sommerdagene – eller vårdagene – og dessuten ser det supertrendy ut dersom du bruker sokker sammen med sandalene.

Slippers-sandaler

Sesongens muligvis mest behagelige sandaler passer perfekt inn i hjemmeantrekk-trenden, som dominerte motebildet spesielt under coronapandemien. Du har garantert sett Yeezys utgave av sandalene, som har vært umulig å overse på Instagram - og vi er langt fra ferdige med de kule sandalene med det sporty uttrykket.

Slippers-sandaler

Sandal med kilehæl

Kilehælene er det aller siste og største innen 2023´s skotrender, og vi elsker det. De praktiske hælene sørger for at vi både kan holde balansen og skoene på igjennom dagen, og ser dessuten bare superkult ut. Kobiner skoene sammen med klassiske blå jeans eller cargobukser. Vi kan dessuten love deg at et par kilehæler, eller wedges på engelsk, er de eneste par med høye hæler du behøver å ha med deg på utenlandsferien, nettopp fordi de er så gode å gå i og fordi de fungerer til alt.