Sandaler: De største trendene akkurat nå

Sommeren er rett rundt hjørnet og det er snart mulig å kaste sokkene for å lufte føttene i et par fine sandaler. Vi har funnet sandalene du ikke kan unngå denne sesongen.

Sandaler 2022

2022's skotrender har bydd på alt fra klassiske sneakers og loafers og ikke minst de chunky sandalene som været endelig tillater oss å gå i.

De første sommerlige dagene har allerede meldt seg og det betyr at vi endelig kan kan finne sandalene frem.

Dersom den kommende sesongen kaller på et par nye sandaler hjelper vi deg med en oversikt over hvilke du burde investere i nå. Vi guider nemlig til sesongens største sandaltrender som du kan se under.

Uansett om du trenger et par praktiske sandaler du kan gå lange turer i, eller om du ser etter et par fine sandaler til sommerens fester, finnes det garantert et par blant årets sandaltrender. Sesongens sandal-mote byr nemlig på sandaler som er alt fra de tur-lignende til de 90-talls inspirerte og de ultrafeminine høyhælte.

Dette kan du lese om i artikkelen:

  Sandaler med borrelås

  Det er langt fra første gang at vi ser de sportslige sandalene med referanser fra tursandalen som du sikkert kan huske fra barndommen. Denne sesongen ble de chunky sandalene vist hos blant annet Boss, hvor de var stylet til alt fra blyantskjørt og festkjoler til dresser og sportstøy. Med sitt kule uttrykk og behagelige passform, kan sandalen nemlig styles til både hverdag og fest - hvor den tilføyer antrekket et avslappet, men stilfullt uttrykk.

  Plattformsandaler

  Sesongens trender byr selvfølgelig også på flip flopper – denne sommeren gjerne med en plattform-såle. Den ekstra høye sålen som blant annet Jacquemus og The Row har vist på catwalken, oppgraderer den klasssike flip floppen til en ny, kul og komfortabel versjon.

  Høyhælte sandaler

  Feminine, elegante og sofistikerte. Det er essensen av sesongens høyhælte sandaler. Ønsker du å tilføre litt ekstra til antrekket enden til hverdag eller fest, er de høyhælte sandalene et opplagt valg. Du kan også style sandalene til hverdags med et par jeans for et kontrastfylt antrekk.

  'Dad'-sandaler

  Du har helt sikkert se de kule og kraftige ‘far’-sandalene fra Chanel, som har florert på Instagram og i det skandiniaviske modebildet de siste somrene. Den fotformede sandalen er ikke bare smart, men også praktisk og gir gode muligheter til å gå lange turer på grunn av den komfortable passformen. Sandalen ble først sett hos Chanel i sommeren 2019, men var også å finne på SS22-catwalken hos Proenza Schouler.

  Sandaler med lukket tå

  Allerede i fjor utnevnte Vogue den såkalte "fisherman"-sandalen til å være en stor skotrend. Denne sommer er intet unntak, og store motehus Church og Marni er kommet med deres forslag på skinnsandalene, som også ble spottet på Max Maras SS22-catwalk. Til de kjøligere sommerdagene – eller vårdagene – kan du style sandalene med et par fine strømper.

  Slippers-sandaler

  Sesongens muligvis mest behagelige sandaler passer perfekt inn i hjemmeantrekk-trenden, som dominerte motebildet spesielt under coronapandemien. Du har garantert sett Yeezys utgave av sandalene, som har vært umulig å overse på Instagram - og vi er langt fra ferdige med de kule sandalene med det sporty uttrykket, som også var å finne på SS22-catwalkene hos blandt andre Roberto Cavalli og Holzweiler.

  Slippers-sandaler

  Birkenstock-sandaler

  Du kjenner nok allerede Birkenstock-sandalene som har vært skandinavernes favoritt-sandaler gjennom flere år. I dag er utvalget stort, og flere andre brands er også begynt å komme med sine versjoner av sandalene. Sandalene har ikke bare en kul avslappethet over seg, men er også super praktiske – og hvis du vurderer å anskaffe deg et par, tør vi nesten love at de vil blive sommerens go to-sandal for deg.