Se Chanels fantastiske Haute Couture kolleksjon

Virgine Viards nyeste kolleksjon er sofistikert, kompleks og henter inspirasjon fra Karl Lagerfelds liv.

Virgine Viard har siden hun tok over som sjefdesigner for Chanel i 2019 tydeliggjort et ønske om å inkludere sine forgjengeres liv og erfaringer i sine design. Både kolleksjoner og visninger har inneholdt en mengde referanser til både Coco Chanel og Karl Lagerfeld sin tid i det ikoniske motehuset.

Denne uken har Chanel lansert sin Haute Couture kolleksjon for høst- og vintersesongen, og Viard, som var Lagerfelds høyre hånd i mer enn 30 år, har kastet et tilbakeblikk på motelegendens storhetstid i den franske hovedstaden når hun har designet de fantastiske antrekkene.

–Jeg så for meg en eksentrisk prinsesse komme ut av "Le Palace" ved daggry, avslører Virgine Viard i en pressemelding, og henviser til hvordan Karl Lagerfeld i sin tid besøkte de hotteste utestedene i Paris sammen med sofistikerte og elegante kvinner, som i likhet med han var eksentriske og overdådige, med stort hår og mengder av smykker.

Kolleksjonen, som består av 30 looks, er fotografert av Mikael Jansson og står i sterk kontrast til Chanels Haute Couture kolleksjon for vår- og sommersesongen, som var preget av Gabrielle Chanels strenge og asketiske oppvekst i et kloster i Frankrike.

–Jeg liker denne tilgangen, hvor jeg går i motsatt retning av hva jeg gjorde sist gang. Jeg ønsket meg noe komplekst og sofistikert, sier Viard.

Den storslåtte kolleksjonen består både av intrikate plagg og enklere silhuetter. Chanels broderipartnere har bidratt til mange av antrekkene med sitt fantastiske håndverk; den elegante og ikoniske tweeden er utsmykket med paljetter, strass, edelstener og perler. Tweed-jakker i ulike snitt går igjen, i tillegg til både korte kjoler med innsnørte midjer og lange voluminøse kjoler som gir assosiasjoner til adelskvinner fra 1800-tallet.

–Haute Couture er romantisk av natur, sier Viard, og avslutter: – Det er så mye kjærlighet i hver og en av disse silhuettene.

Du kan se hele kolleksjonen og drømme deg bort med de vakre antrekkene her.