Slik finner du julebordantrekket i lunsjpausen

Slik finner du julebordantrekket i lunsjpausen

La deg inspirere: Costumes Sonia og Alexandra har vært ute og funnet det perfekte festantrekket til forskjellige budsjetter!

Festsesongen nærmer seg med stormskritt, og det er tid for å finne det perfekte festantrekket - om ikke å starte prøvingen. I jungelen med kjoler, pumps og paljettjakker er det lett å rote seg bort. Skal man gå for den feminine kjolen, den maskuline dressen - eller den lille sorte? Lave eller høye sko? Clutch eller ingen veske?

Shoppingtips:20 fine kjoler til julebordsesongen!

Costumes Alexandra Sætran og Sonia Uppal guider deg gjennom de beste budsjettbutikkene, samt den høyere prisklassen. Vi har tatt turen innom Zara, H&M, Ganni og Høyer Eger for å finne det perfekte julebordantrekket.

Se våre festantrekk her:

Sonia Uppal

Min stil er en blanding av det minimalistiske og feminine, toppet med lekkert tilbehør. Jeg føler meg alltid finest i romantiske kjoler med detaljer som sarte blonder, plisseer, rysjer og volanger. Jeg unngår dype utringninger, og velger som regel kjoler og skjørt med en lengde som rekker til rett over kneet. Lekkert tilbehør gjør alltid det lille ekstra, om ikke sminken gjør. En fin glød, litt farge på leppene og tilfeldige krøller i håret, så er jeg klar for fest.

Når jeg ønsker et budsjettkupp tenker jeg på hvor mange ganger jeg får brukt plagget før det blir ødelagt i vask. Jeg bruker som regel litt mer penger når jeg kjøper tidløse, klassiske plagg som jeg kan få brukt sesong etter sesong, og lar meg lettere rive med når jeg finner designerkopier til en tredjedel av prisen i kjedebutikkene.

Har jeg litt mer penger å rutte med faller valget på Maje, Isabel Marant Étoile, Ganni, Lovechild 1979, Rodebjer, byTiMo og Fallwinterspringsummer. Jeg blar meg alltid gjennom nettbutikkene først, slik sparer jeg tid og får idéer til hvordan jeg kan kle meg for anledningen. Det beste trikset når du ikke finner kjolen eller antrekket du hadde sett for deg, er å satse på det perfekte tilbehøret. Et par hæler eller glitrende øredobber kan heve festantrekket og utgjøre den store forskjellen.

Perfekt til kjolen: 3 type strømper du bør teste!

Jeg liker å kombinere feminine, søte plagg - helst kjoler, med firkantede dressjakker i røffe teksturer. Høye, semskede hæler redder festantrekket, eller en liten clutch med iøynefallende detaljer. En mørk jeans funker også alltid til fest, med en lekker blondebluse, fine smykker og enkel makeup.

Fargeskalaen går som regel i mørke toner, men også i lyse om humøret tillater. Dype juvelfarger, svart og gammelrosa i kombinasjon gir en følelse av luksus, gjerne i tykke materialer. Så prøver jeg å tenke kontraster, men styrer unna svart mot hvitt.

Mitt beste tips er å finne en balanse. Rød kjole og rød leppestift funker sjeldent i et og samme antrekk. Det samme gjelder sota øyne. Dropp den harde sminken hvis kjolen din eller øredobbene er mye i seg selv. Miks dyrt og billig, og prøv på noe nytt for hver gang du pynter deg. Et stilsikkert tips er å toppe antrekket med en fuskepels. Det funker hver gang, og gir et glamorøst uttrykk.

Unngå kjoler med store, glitrende paljetter, gjennomsiktige materialer, dype utringninger og høye splitter. Dropp også den hudfargede strømpebuksen, og sats heller på en svart en. Du skal pynte deg, men det er viktig å tenke balanse for få en eksklusiv og gjennomført stil.

FESTTIPS: Dropp dette plagget på julebord!

Alexandra Sætran

Min stil er minimalistisk og enkel. Jeg kan godt like feminine detaljer, men blir antrekket for girlie føler jeg meg overpyntet. Jeg liker derfor å mikse maskuline dressbukser med søte topper, enkle sett med nedtonet fargebruk og ensfargede kjoler som ikke er gulvlange - eller som er for utringet. Når det skal sies er jeg veldig glad i den lille sorte, bare den ikke blir for søt.

Når jeg ønsker et budsjettkupp tenker jeg på tidløse plagg. Shopper jeg med lite penger, liker jeg å investere i noe jeg kan bruke flere ganger. Jeg liker aller best H&M når det kommer til kjedebutikker, men er også glad i Zara, Weekday og Mango.

Har jeg litt mer penger å rutte med faller valget på Ganni, Gestuz, Holzweiler, MOE Oslo eller Sandro. Jeg liker norsk design, men av og til kan det være vanskelig å finne festantrekk som passer min stil. Likevel appellerer det til meg da norske merker ofte er minimalistiske og tidløse.

Ganni har alltid fine plagg det er lett å bruke i festsesongen, det samme med Gestuz og Samsøe & Samsøe. Tenk evigvarende plagg med det lille ekstra. Du kommer langt med en dress som skiller seg ut, et originalt snitt eller paljetter.

Den perfekte vesken:15 festvesker som hever antrekket!

Jeg liker å kombinere maskuline plagg sammen med kontraster. Tenk på en herreinspirert dress stylet med en singlett med blonder. Eller en enkel kjole, men feminine sko og en søt liten veske. Jeg kombinerer ofte festantrekkene med en blazer, slik at antrekket ser harmonisk ut.

Fargeskalaen går helst i mørke toner. Jeg er svak for sort, men synes det fungerer bra når det først er vinter og festsesong. Jeg liker å tro at black is the new black når det kommer til julebord og nyttårsaften.

Mitt beste tips er å tenke på din personlige stil. Ikke gå med noe du ikke føler deg komfortabel i. Miks billig og dyrt for en mer spennende kombinasjon - og tenk at plaggene skal være noen sesonger. Det er kjedelig å investere i plagg man bruker på kun en fest.

Unngå for mye glam og glitter. om du liker stilen min. Tenk heller klassisk! Liker du store øredobber, så legg fokuset der - og gå for et sort antrekk. Er du heller glad i paljettkjoler, ville jeg ha droppet mye av tilbehøret.