© Jacquemus

Dette plagget fra 2000-tallet er tilbake i motebildet

Først var det de lavtsittende jeansene, så magetopper og til sist pusete velursett - og nå har en da en trend fra 2000-tallet funnet veien tilbake til catwalken.

2000-tallet har atter en gang meldt sin ankomst på catwalken – og denne gangen med et minst like omdiskuteret plagg som buksene med lav midje og magetoppen, som også var populær dette tiåret og som siden har gjort comeback.

Denne gangen er det snakk om boleroen, som var spesielt populær på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet, og som nå altså er tilbake i motebildet. Boleroen er en slags cardigan, som gjenkjennes på sitt korte snitt som stopper like under brystet og som er designet så den bare dekker den øvre delen av ryggen, armer og bryst.

Det er blant annet motehuset Jacquemus, som allerede sist år gjenopplivet bolero-trenden, og som igjen skrur helt opp for trenden i AW21-kolleksjonen. Også Khaite og Nensi Dojaka tar bolero-uttrykket til seg ved å bruke bolero-snittet på både bluser og kjoler.

Trenden har for alvor blitt populær på Instagram, hvor modeller og influensere som Bella Hadid og Camille Charriere har tatt den til seg, og selvfølgelig følger highstreetmerkene også etter med sine versjoner av boleroen.

Det er denne sesongen primært den kroppsnære utgave av boleroen som går igjen. De tidligere nevnte designere har hver sin tolkning av trenden - blant annet hos Jacquemus, som i beste Jacquemus-stil gir boleroen et mere sensuelt uttrykk ved å style den uten noe under, akkurat som boleroen også enkelt kan styles til hverdag.

Selv om det neppe er boleroen som vil holde deg varm hele vinteren, kan den tilføye antrekket ditt et feminint og chikt uttrykk. Bruk den for eksempel utenpå kjolen til vinterens julebord: På den måten dekker du ikke helt til den fine kjolen hvis du trenger et ekstra varmende lag. Du kan også bruke den utenpå en enkel genser for en fin (og varmende) lag-på-lag stil. Alternativt kan du gå for topper eller kjoler som imiterer bolero-uttrykket med et snitt hvor skuldre, armer og rygg dekkes, mens brystet er bart.