© Sophie Buhai

Her er 90-talls smykket du ikke kan unngå i 2022

Det kan løfte ethvert look - og kanskje har du til og med en variant av smykket liggende hjemme.

Mens en lang rekke av vinterens trender henter inspirasjon fra 2000-tallet, skal vi litt lengre tilbake når det kommer til 2022s store smykke-trend. Og dette er gode nyheter for de som er glade i å pynte seg.

Halskjedet som vi ikke kan unngå å se akkurat nå er den voluminøse og dekorative chokeren, som vi så mye av på 90-tallet, og som vi nok en gang kan hente frem fra glemselen.

I de kommende SS22-kolleksjonene er det spesielt hos designere som Dolce & Gabbana, Richard Quinn og Saint Laurent vi får alvor får et gjensyn med det dekorative halskjedet. Utgaven vi ser denne sesongen er både den som sitter helt tett rundt halsen som hos Dolce & Gabbana, men også den løsere utgaven som henger ved kravebenet som hos Richard Quinn og Saint Laurent, er å finne i kolleksjonene.

Grunnet halskjedets chunky uttrykk vil chokeren fungere perfekt som blikkfang i antrekket ditt, og derfor har den også evnen til at løfte selv det mest avslappede look opp til et høyere nivå.

Kommer du rett fra jobb, eller hvis du bare har en mer avdempet stil, kan du med fordel style halskjedet til et casual antrekk bestående av et par jeans og en ensfarget en t-skjorte med en blazer over - på den måten får hverdagsantrekket et stilig løft. Du kan som hos Saint Laurent gå for en skinnende utgave som vil tilføre antrekket ditt et diskret og elegant uttrykk.