© byTiMo / Envelope1976

6 norske nettbutikker vi handler hos

I disse vanskelige tider er det ekstra viktig å støtte den norske motebransjen. Her kan du se et utvalg av våre favoritter på nett.

Coronaviruset har vendt opp ned på manges hverdag den siste tiden, og den norske motebransjen er hardt rammet av situasjonen. Denne uken har så godt som alle motebutikker i landet stengt butikklokalene for å unngå risiko for coronasmitte, og for en bransje med små marginer er det mange som frykter at en lengre periode med reduserte inntekter vil ha katastrofale konsekvenser. Nedbemanning, avskjedigelser og i siste instans konkurs er helt reelle scenarioer for mange.

Som forbruker kan man være med å støtte opp om den norske motebransjen i denne vanskelige tiden, gjennom å kjøpe norsk mote og handle på norske nettbutikker. Vi har samlet et knippe av våre norske favorittmerker og nettbutikker, for å gi inspirasjon til hvor du kan finne den fineste vår; og sommermoten, samtidig som du støtter norsk moteindustri.

Clara Denim Shirt Vintage White, Tom Wood

© Tom Wood

Tomwoodproject.com

I 2013 startet Mona Jensen det norske merket Tom Wood, med utgangspunkt i kraftige ringer i sølv. I 2015 kom merket med sin første ready-to-wear kolleksjon, og i dag er de kjent både for de særpregede smykkene og deres kvalitetsdesign. Sjekk ut den lekre vårkolleksjon White Spring med tidsriktige hvite denimplagg til både han og henne, samt minimalistiske og vakre smykker i utpreget Tom Wood-stil.

The Market bag i canvas og skinn, Envelope1976

Envelope1976.com

Envelope1976 har hatt stor suksess siden lanseringen høsten 2018, og med Celine Aagaard og Pia Nordskaug i spissen har merket hele veien hatt et helt bestemt fokus, nemlig bærekraftig mote. Gründernes perspektiv på hva som ligger i uttrykket favner bredt:

  • For Envelope1976 handler bærekraft om langt mer enn bare materialbruk. Envelope1976 har helt siden starten hatt fokus på å skape tidløse plagg, i gode materialer med multifunksjonell bruk og ikke minst fokus på gjenbruk, sier Celine Aagaard og Pia Nordskaug.

Sjekk ut den vakre San Sebastian-kjolensom kan styles på tre forskjellige måter.

Nili Skirt fra Les Coyotes des Paris hos Ensemble.no

Ensemble.no

Ensemble Oslo er en multibrand-moteforretning som tilbyr et håndplukket utvalg av klær og accessoirer fra lekre merkevarer som ATP Atelier, A.P.C., Blanche, Les Coyotes de Paris, Diemme, Wood Wood, Veja, Nanushka, Norse Projects Women, Rodebjer og Totême.

De fine butikklokalene holder til på Grünerløkka i Oslo, men inntil videre får vi nøye oss med å besøke den elegante webshopen og se de mange fine nyhetene fra vår; og sommermoten.

Holzweiler.no

Designteamet som består av Susanne Holzweiler og ekteparet Maria Skappel Holzweiler og Andreas Holzweiler startet med å lansere skjerf i 2012, og har etterhvert blitt et internasjonalt anerkjent merke kjent for sitt bærekraftige kvalitetsdesign. Holzweiler er et fast høydepunkt under moteuken i København og har flere samarbeid med luksusgiganten Net-a-Porterbak seg.

Deres vår; og sommerkolleksjon har akkurat landet i nettbutikkene, og er fylt med minimalistisk kvalitetsdesign perfekt for den kommende sesongen.

Magda Skirt fra the Row hos Vincci.no

Vincci.no

Vincci er en multibrand-butikk i hjertet av Oslo som fører topp-merker innen sko, vesker og accessories. Her finner du blant annet luksusmerkene Khaite, Manolo Blahnik,Loewe, Mark Kenly Domino Tan, The Row, Joseph og Issey Miyake. Noen av de eksklusive merkene de fører, som Celine og Dior, selges kun i den fysiske butikken, men butikken kan kontaktes dersom du har en forspørsel om en bestemt vare. Besøk webshopen og kikk på de fine nyhetene fra den nye sesongen.

Chiffon Rouch Mini Dress Sheer Flowers fra byTiMo

Bytimo.no

byTiMo er ble grunnlagt av Tine Mollatt i 2004, og er kanskje aller mest kjent for sine romantiske og feminine kjoler, ofte med blomstertrykk. Merket har fokus på en bærekraftig og etisk produksjon, og har design som er inspirert av vintage mote, hvor detaljer og skredderteknikk blir spesielt vektlagt.

Den nye vår; og sommerkolleksjonen inneholder alt man kan ønske seg av vakre kjoledrømmer, og en kjole herfra er et plagg du vil sette pris på i mange år fremover.