– Tanken er at du skal finne buksen du har lett etter hele livet!

Camilla Pihl ute med egen denimlinje.

I forrige uke løftet Camilla Pihl sløret på sin nyeste lansering og presenterte egen denimlinje for motepressen. Det er ingen tvil om at alt hun tar i blir til gull, og etter å ha sett kolleksjonen, er vi sikre på at også denne blir en suksess.

– Jeans har alltid vært det viktigste plagget i min garderobe, og jeg alltid vært på jakt etter den perfekte jeansen. Det ble vårt mål med kolleksjonen – å nettopp lage denne perfekte jeansen. Tanken er at du skal finne buksen du har lett etter hele livet, forteller Camilla Pihl.

Hun er kjent for å ha mange jern i ilden, og omtales som en av landets mest profilerte influensere, også forretningskvinne og designer. I fjor åpnet hun sin andre butikk i Oslo, og en tredje åpner i Bergen nå på nyåret.

Kolleksjonen fokuserer på tidløse jeans, som er designet for å vare gjennom flere sesonger.

– Vi har valgt å lage tre styles som vi mener er de modellene du trenger i garderoben og som dekker alle behov. En laidback jeans, en cropped og en highwaisted. Hver modell finnes i flere farger, slik at du kan bruke de til ulike anledninger.

Pihl Denim som lanseres 23.februar, skal komplementere de andre klærne i Camilla Pihl-kolleksjonen.

– Jeg designer klær jeg selv liker og som jeg føler mangler i garderoben min. Jeg vil at man skal føle seg vel og fin når man tar på seg ett Camilla Pihl-plagg.

Camilla Pihl: – Jeg føler meg mye freshere om vinteren

Og når vi spør Camilla om hvilken modell hun selv liker best, klarer hun ikke å velge.

– Det går det faktisk ikke an å svar på, for jeg føler de forskjellige modellene er perfekte til hvert sitt bruk. Luca er nok den modellen jeg bruker mest i hverdagen. Det er en bukse jeg føler meg velkledd og fin i. Den er highwaisted med rette ben som strammer på de riktige stedene. Jeg elsker å bruke denne med et par støvletter eller høye hæler.

Hva vil du si er det morsomste med jobben din?
– At jeg kan være kreativ hver eneste dag og at ideer jeg har settes ut i live. Det er alltid like gøy å se hvordan en skisse og en ide blir til et fysisk plagg som henger i garderoben. Jeg elsker også hele teamet mitt – verdens fineste, hardtarbeidende gjeng som inspirerer meg og får meg til å le hver eneste dag. Gleder meg så til året vi har foran oss, vi har så mange gøye planer med Camilla Pihl, med nye butikker og satsning på lage et enda større Pihl-univers på nett.

I mars åpner Camilla sitt første showroom i Paris.

– Planen er å begynne å snuse på mer av det internasjonale markedet og da føler vi at et showrom i Paris er et bra sted å starte, da det er masse spennende og potensielle kunder der under Fashion Week.

Hvilke tanker har du om bærekraft?
– Vi er klar over at vi er en aktør i en bransje som har store utfordringer med å møte de store miljø- og klimamessige problemene som kloden står ovenfor. Det har derfor vært viktig for oss å stille strenge krav når det kommer til materialer, leverandørforhold, vann og ulike energibesparelser under utarbeidelsen av plaggene. Vi har valgt å bruke den høyeste andel resirkulert bomull som er mulig, da vi synes det er viktig å bruke tekstilavfall på nytt. Klimafotavtrykk fra hvert produkt er fulgt tett og rapportert via Jeanologia. Dette gir oss bevissthet rundt alle prosesser som kreves for å lage hvert produkt og vi kan gjøre direkte tiltak for å redusere fotavtrykket i samarbeid med leverandør.

– Jeg ønsker også å legge til at min stil alltid har vært tidløs og klassisk. Jeg følger med på trender, men har hele tiden vært tro til egen stil. Det gjør at jeg ofte investerer og lager plagg som varer over tid. Samtidig er jeg flink til å ta vare på det jeg har, prøver å fikse plagg dersom de blir slitt og jeg liker å handle vintage. Overforbruk er en stor utfordring og derfor er det viktig med bevissthet rundt hva man kjøper og hvor mye. Omstillingen til sirkulær økonomi er krevende, men det er viktig å få på plass initiativer, slik at produkter kan repareres, gjenbrukes og resirkuleres. Jeg prøver også å ta bevisste valg i hverdagen.

Hva er dine langsiktige mål, hvor ønsker du å være om ti år?
– Oi, stort spørsmål for en person som «goes with the flow». Som med alle mine prosjekter, så jobber jeg for å bygge det stort og lykkes med det jeg gjør. Jeg føler at veien blir til mens man går, men målet er å bygge og ta både Camilla Pihl og Camilla Pihl Cosmetics til nye høyder, i tillegg til at jeg har nye prosjekter og kategorier jeg vil prøve meg på.

Helt til slutt - har du et stiltips som alltid funker på en grå dag?
– For meg handler det om gode baseplagg som kan styles opp med accessoirer. Også funker det alltid med en god hårdag. Er jeg fin på håret, føler jeg nesten at jeg kan ta på meg hva som helst.