© Weekday

Weekday lanserer badetøy av og for kvinner

Weekday har slått seg sammen med svenske Sara S Boljak og hennes Collective. De har sammen designet en kolleksjon hvor kun kvinner har vært involvert i den kreative prosessen. Se bildene her!

Weekday har for deres nye Swim kampanje samarbeidet med svenske Sara S Boljak og hennes kvinnekollektiv. Hele ideen bak kampanjen bygger på at det ofte er menn som står bak badetøyskampanjer og at kvinner da fremstilles fra deres ståsted. Bak årets kampanje er det derfor kun kvinner. Videre var ideen bak kampanjen var å skape en verden som var basert på Boljaks tanker og drømmer, og ikke nødvendigvis virkeligheten.

Psst.. viste du at du nå kan shoppe Weekday på nett?

© Weekday

Et viktig element har vært å fokusere på kvinnen som skal bære badetøyet. Derfor har de samlet sammen kvinnelige fotografer, animatører, make up-artister og musikere fra Boljaks Collective. Kolleksjonen er skapt av kvinner, for kvinner.

-Badetøy er vanskelig å skildre på en måte som ikke fremstiller kvinner på en litt merkelig og sexistisk måte. For meg er det ikke noe interessant med bilder av kvinner i badedrakter og bikinier. Det interessante er måten det skildres og fortelles på, sier Boljak.

Les mer: 100 år med kroppsidealer

© Weekday

Alle produktene fra kolleksjonen er laget av resirkulert materialer og vil være tilgjengelig fra 2. mai 2019.