© Anna Stokland

Epilator: Dette skal du vite om hårfjerning

En epilator er et godt alternativ til voksbehandling. Du kan gjennomføre hårfjerningen hjemme under dusjen. Her kan du lese alt om å bruke en epilator.

Fjern hårene med en epilator

Både korte skjørt og cropped jeans krever noen ganger litt hjelp fra barberhøvelen, om du ønsker å ha glatte ben.

Høvelen er det mest utbredte redskapet når hårene skal fjernes, men dessverre kan den gi irritert hud og hårstubbene vokser allerede frem igen etter et par dager. Her kommer den elektriske epilatoren inn i bildet. Epilatoren er noe mange kjenner til, men ikke har tatt i bruk enda. Det er et fantastisk redskap når det kommer til hårfjerning, som gir glatte ben i lengre tid enn den tradisjonelle ladyshaveren.

Går du også og vurderer å droppe høvelen og profesionelle voksbehandlinger til fordel for epilatoren? Da bør du lese videre, vi gir deg svaret på alle spørsmål du kan komme på om å bruke en epilator.

Hva er en epilator?

En epilator brukes hjemme til hårfjerning av både hår på bena, under armene, bikinilinjen og i visse tilfeller ansiktet. Epilatoren fjerner hår ved hjelp av et roterende hode med mange små pinsetter, som drar hele håret og hårrøttene ut. Det er derfor en epilator gir et langvarig resultat, fordi hårsekkene skal danne nye hår før det kommer hår frem igjen.

Epilatoren er en effektiv behandling som kan sammenlignes med den tradisjonelle barbermaskinen og den effektive voksbehandlingen. Dette er fordi du kjører maskinen over huden som du ville gjort med en barbermaskin, men du får det samme holdbare resultatet som med voks.

Les mer: Huden din er bare 10 minutter unna en sunnere glød.

Hva er fordelene ved en epilator?

En epilator er smart fordi den er kjempeenkel å bruke. Den krever ikke professionell hjelp eller store forberedelser som voks, som skal varmes opp og rives av. Med epilatoren skal du bare sørge for at den er ladet opp, også kjører du den over huden, der du ønsker å fjerne hår.

Fordelen ved en epilator er derfor at det er enkelt, gir et langtidsvarende resultat og færre inngrodde hår enn voks og ofte mindre hudirritasjoner enn høvelen. Du får heller ikke stikkende hårstubber, fordi håret ikke skjæres over som med en høvel, men trekkes ut ved roten. Det vil derfor vokse ut nye og myke hår.

Epilator: OBH Nordica 717 kr. Kjøp den her.

Er det vondt å bruke en epilator?

Helt ærlig - det er ikke smertefritt å kjøre epilatoren over beina og kjenne at hårene blir dratt ut. Her er en høvel mye mer smertefri, men smerten er ikke så intens som med voksing. Det er fordi du arbeider på et mindre område av gangen. Med en epilator slipper du også irritasjon i huden i ettertid, noe som er en stor grunn til at mange velger epilatoren fremfor høvelen.

Psst.. Dette budsjettvennlige serumet bør alle ha

Hva kan en epilator utenom å fjerne hår?

De moderne epilatorene som selges i dag, har ofte mange flere funksjoner enn kun å kunne fjerne hår. Flere har forskjellige hoder, slik at du også kan massere huden på ben og baksiden av lårene eller eksfoliere tørr hud under føttene.

Epilator: Braun Silk-épil 7 SensoSmart 1.117 kr. Kjøp den her.

Slik bruker du en epilator

Første gangen du skal bruke epilatoren din er det en god ide å bruke den om kvelden. Huden kan bli litt rød og øm etter behandlingen og det kan derfor være godt å ha natten til å komme seg.

Hårene dine skal gjerne være et par millimeter lange for at epilatoren kan får ordentlig fatt. Men de må ikke være for lange, da det kan gjøre prosessen mer smertefull. Et godt råd er derfor å gjøre det to-tre dager etter barbering. Det er også en god ide å eksfoliere huden dagen før du skal epilere, slik at døde hudceller fjernes og risikoen for inngrodde hår minskes.

Du kan også ta en dusj rett før, og vaske kroppen med såpe slik at eventuelle bakterier minskes. Varmen fra badet vil også åpne porene og gjør det enkelte for epilatoren å dra hårene ut.

Les mer: Spraytan: Alt du skal vite

Kjør epilatoren over huden med hårenes groretning og strekk eventuelt i huden med den ledige hånden, slik at maskinen kan få bedre tak i hårene. Gjør du det mot hårenes groretning kan du risikere å bøye og knekke hårene, slik at hårrøttene ikke blir dratt ut.

Når du fjerner hårene på beina er det enklest å sitte på gulvet, slik at du har god oversikt over hele benet. Mange av epilatorene er også vanntette og kan derfor brukes under dusjen, noe som også kan være smart og tidsbesparende.

Epilator: Braun Silk-èpi 9 Skin Spa 2.499 kr. Kjøp den her.

Hvor ofte skal du bruke en epilator?

Det kan variere, alt etter hvor fort hårene dine normalt vokser ut. I starten kan du regne med hver fjerde eller femte dag. Heldigvis vil det gå lengre og lengre tid mellom hver gang, fordi jo flere ganger hårene blir dratt ut, jo mere ødelegges hårsekkene og det vil vokse færre hår ut.

Slik unngår du inngrodde hår

Som sagt bør du eksfoliere huden dagen før, vaske huden rett før og genrelt ha rene hender og god hygiene. Vask epilatoren før bruk. Sørg også for å unngå for fete, tilstoppede kremer rett etter. Velg heller en lett fuktighetskrem eller kjølende gele.

Epilator: Braun Silk-épil 9 Flex 2.999 kr. Kjøp den her.