Har du hørt om microblading?

Velstelte bryn og vipper har fått mer oppmerksomhet den siste tiden, med hva er løsningen for oss med overplukkede øyenbryn?

Den siste tiden har fokuset på egenpleie og et naturlig sminkeresultat økt. Kanskje pandemien har skylden hvor vi har vært nødt til å dekke halve ansiktet med munnbind. Og i frykt for maskne, har mange sverget til en sminkefri hud med vakker øyensminke og veldefinerte bryn.

Øyenbryn er med på å forme ansiktet og i motsetning til 90-tallet har trendene beveget seg den andre retningen mot mer fyldige og formede bryn, som gir et pent løft til hele ansiktet.

Vi har tatt en prat med brynstylist og microblading-artist Therese Hammer (26) om både trender, form og fasong. Hun forteller hvorfor tattovering på bryn har blitt en trendbehandling de siste årene med økt etterspørsel. Men er det egentlig noe for alle? Og er det verdt pengene?

Gjennom de siste årene har bryn fått mer oppmerksomhet og blitt en egen kategori - hvorfor tror du det er sånn?
– På grunn av sosiale medier, vil jeg tro. Også mye på grunn av at vi stadig beveger oss mot det naturlige, og folk har skjønt hvordan definerte bryn kan påvirke utseendet og formen i ansiktet.

Vil du si at det finnes brynstrender på samme måte som sminketrender? Hva gjelder nå?
– Ja, absolutt. Brynstrender har det alltid vært – tidligere skulle man ha smale bryn mens nå skal de være store og fluffy. Selv følger jeg ikke trender når det kommer til microblading. Jeg tar utgangspunkt i den naturlige fasongen. Du kan sminke brynene dine akkurat som du vil, trender kommer og går, men med microblading blir resultatet mer permanent og bør derfor utføres med et naturlig resultat som utgangspunkt.

Så hva er mikroblading og hvorfor tror du det har blitt populært i Norge?
– Selve behandling microblading er en semi-permanent kosmetisk tatovering for øyenbryn. Verktøyet ser ut som en penn med nåler, der mikrosmå nåler sitter tett i en rekke på et blad - derav navnet «microblading». Nålene dyppes i pigment og risses inn et og et individuelt hårstrå. I tillegg kan man skape en effekt som skyggelegging for mer fylde.

– Jeg tror det har blitt populært på grunn av at det ser så naturlig ut. Utstyret har blitt betydelig forbedret, og pigmentene er veldig stabile. Tidligere ble for eksempel tatoverte bryn røde etter kort tid, men det blir de ikke nå lengre.

Og hvorfor velge å tatovere brynene?
– For å spare tid og ikke minst for å skape fyldigere bryn. Folk er lei av å bruke tid på å fylle inn brynene med sminke, også får man jo et mye mer naturlig resultat med microblading. Hvis man tenker over hvor mye tid og penger som går på stell av bryn, så synes jeg microblading er en god investering.

Hva er viktig å tenke på før man "microblader" brynene?
– Gjør god research på behandleren din på forhånd, og se godt på før og etter bilder som er deles på mediekanalene til behandleren. Mitt beste tips er å bestille en konsultasjonstime på forhånd og få artisten til å tegne opp brynene dine, da får du muligheten til å se om forventningene dine blir møtt og resultatet slik du ser for deg.

Hvilket resultat kan forventes?
– Velstelte og fyldige bryn som varer. Et naturlig resultat med minst mulig vedlikehold og som samtidig holder en fin fasong. Generelt er folk veldig fornøyde etter brynsbehandling med microblading, og det sparer en for mye tid. Det er ikke alltid like enkelt å gjøre brynene symmetriske selv.

Hva er ditt beste tips til de som ikke ønsker å en slik behandling, men fyldigere bryn?

– Ikke nappe brynene for mye. Invester i en god brynspenn eller pomade og prøv å tegn på hårstrå fremfor å fargelegge brynene. Og hvis du ikke har gått hos en profesjonell tidligere, så vil du bli overrasket over hvor stor forskjell det kan utgjøre.

– Et annet tips er å ikke heng deg opp i bryntrender, for det er jo ikke alle som kler det samme - ta utgangspunkt i din egen ansiktsfasong.