© Anna Stokland

11 alternativer til hestehalen du må teste ut nå

Er du lei av å sette håret opp i den samme hestehalen hver eneste dag? Få inspirasjon til hvordan du kan gi nytt liv til hestehalen her.

I en travel hverdag ender håret ofte opp i den samme kjedelige hestehalen - og det er synd, for det finnes utallige alternativer til hestehalen som er like enkel å lage.

Under har vi samlet 11 gode tips til hvordan du gir hestehalen en fin oppdatering.

Les også: 3 tips som gir hårfargen nytt liv

1. Scrunchien

Den overdimensjonerte hårstrikken fra 90-tallet er tilbake og du kan forvandle en hverdagsaktig hestehale på sekunder ved å bruke en flott hårstrikk. Det er gode nyheter for håret ditt da den er langt mer skånsom enn en vanlig hårstrikk, samtidig som den på et øyeblikk endrer din vanlige hestehale. Hvis du vil være ekstra efektfull kan du gå for en overdimensjonert schrunchie som du ser under.

2. En høy og stram hestehale

Den stramme hestehalen på toppen av hodet er en god frisyre for mellomlangt og langt hår. Den gir et kult uttrykk og har i tillegg den bonusen at ansiktet får et lite naturlig "løft", som gjør det til en god frisyre mandag morgen. Når du skal lage den høye hestehalen er det et godt tips å samle håret i en strikk og deretter spraye med en hårspray på en tannbørste som brukes til å legge den de små babyhårene.

Løs hestehale med silkesjal

I tillegg til å være en elegant oppdatering av hestehalen er dette også det absolutt mest skånsomme måten å sette håret opp på, da det verken drar i hodebunnens hårrøtter eller strammer rundt hårets slitte tupper. Du skal forberede deg på at sjalet kommer til å gli litt ned i løpet av dagen, og derfor skal strammes en gang i mellom. Hvis du vil sørge for at det sitter bedre kan du prøve å feste sjalet i strikken før du danderer det, eller ha litt tørrsjampo i lengdene av håret så hårets overflate blir mindre glatt.

4. En lang og lav hestehale

For å oppnå den lange lengden har du mest sannsynlig bruk for extensionsm men frisyren gir også et elegant look uten den overdrevne lengden. For å skape den glatte looken skal du finne frem rettetangen og hårsprayen. Start med å gre håret godt gjennom og glatt deretter alt med rettejernet. Så deler du håret i en sideskilning, og samler det i en hestehale så langt nede i nakken som mulig. Bruk gjerne en diskret elastikk for å understreke det minimalistiske uttrykket. Avslutt med hårspray og legg eventuelle strittehår ned med hårspray på en tannbørste.

5. Ananas-looken

Hvis du er en av de heldige som har naturlige krøller er denne frisyren et opplagt valg. Sett håret opp i en løs og veldig høy hestehale, dra hårlokkene frem og la krøllene henge fritt og tilfeldig rundt ansiktet ditt.

6. Hestehale med bobler

En av de raskeste oppdateringene av hestehalen krever kun et par ekstra hårstrikk. Lag en normal hestehale og tilfør deretter flere hårstrikk med likt mellomrom mellom hver. Til sist drar du forsiktig i hver seksjon av håret for å skape en boble-effekt.

Psst.. Finn din hårtype - og alt du trenger å vite om akkurat din hårtype!

7. En elegant hestehale

Du kan enkelt gi hestehalen din et elegant uttrykk ved å bruke det eldste (og beste) trikset i boken. Ta en seksjon av håret og vikle den rundt hårstrikken, slik at den blir skjult.

8. En våt hestehale

Den våte tilbakestrøkne looken går ofte igjen på catwalken under moteukene, da den minimalistiske stylingen gir et tidløst og elegant uttrykk. Kopier designernes foretrukne frisyre til hverdags eller fest ved å fordele gelé i håret før du samler det i en hestehale som festes med en diskret hårstrikk.

Les også: Hårtrenden fra barndommen får comeback

9. Sløyfen

Man kan se den feminine sløyfen overalt akkurat nå. Finn et flott bånd i din lokale stoffbutikk. Velg gjerne en flott farge eller et markant materiale som velour eller fløyel.

10. Hestehale med midtskill

Med en tydelig skill fremstår hestehalen som en mer planlagt frisyre enn en rask løsning på vei ut døren. Bruk en kam for å sikre at skillen blir rett og tydelig.

11. En lang flettet hestehale

Kombinasjonen av en hestehale og en flette gir en elegant look, som både fungerer til hverdag og fest. Om du sprayer hårspray på en ren tannbørste og børster håret tilbake sikrer du en stram look, uten løse babyhår.