Slik dekker du etterveksten
© Wenn

3 tips for å dekke ettervekst

Det kan være en utfordring å skjule ettervekster. Derfor har vi samlet en rekke tips som kan hjelpe deg i nøden.

Hvis du farger håret ditt kan du garantert nikke gjenkjennende når vi nevner den irriterende etterveksten, som dessverre hører med når fargen vokser ut med håret.

Det kan være vanskelig å dekke etterveksten slik at håret ser nyfrisert ut. Her får du tre tips til hva du skal gjøre med dem - uansett om du drømmer om å få tilbake din naturlige hårfarge eller om du vil utsette det neste besøket hos frisøren.

1. Sett håret

Etterveksten ser penere ut uten skarpe overganger. Sørg derfor for at overgangene mellom hårfargene ikke er skarp og tydelig, slik den vil være dersom du har helt flatt og glatt hår. Bløte, naturlige overganger bidrar til at man ikke i like stor grad legger merke til etterveksten.

Tips: Prøv å lag en tydelig skille og tilfør tekstur til håret, gjerne i form av bølger eller krøller.

Våkn opp med de perfekte krøllene! Finn ut hvordan her

2. Bruk en concealer til håret

Ja, du leste riktig. På samme måte som du kan få concealer til ansiktet kan du også få det til håret. Med en farget concealer kan du raskt fjerne den synlige etterveksten.

Tips: Velg en farge som passer godt til den fargede delen av håret, for å skape en naturlig look. Bruk deretter en børste for å gre gjennom håret, slik at du blander fargen jevnt i håret.

Har du tynt hår? Her er 7 flotte frisyrer til deg med tynt hår

3. Bruk tørrshampoo

Dersom en concealer virker litt for avansert kan du prøve å bruke en helt vanlig tørrshampoo. Tørrshampooen kan enkelt brukes til å utjevne kontrasten mellom det fargede håret og din naturlige hårfarge.

Tips: Tørrshampooen absorberer oljer som naturlig er i håret og gir samtidig volum, noe som toner ned forskjellene i håret.

Psst... bruker du for mye tørrshampoo? Finn ut hva du kan erstatte tørrshampooen med her