© Anna Stokland

5 smarte hårkurtips

Slik får du best mulig utnytte av hårkuren din.

Vi gir deg fem smarte tips til hvordan du pleier håret og får best mulig utnytte av hårkuren din:

1. Skyll grundig
Sørg for å skylle håret mange ganger etter at du har brukt en hårkur. Hvis det sitter igjen rester, kan det gjøre håret tungt og glansløst.

2. Forebrygg tørt hår
Du kan klare deg uten en dyr hårkur hvis du er flink til å pleie håret ditt til daglig. Bruk en mild sjampo, og dropp gjerne hårføning - det sliter på håret. Nøy deg med å vaske håret to-tre ganger i uken, og bruk en mild sjampo hvis du vil vaske det oftere.

3. Få råd hos frisøren
En hårkur er ikke bare en hårkur. Hvert produkt er laget for å hjelpe mot et spesielt problem. Hvis du ikke helt vet hvilke behov din hårtype har, så spør frisøren din og få råd om hvilken type din hår trenger.

Håndplukket til deg

4. Høysesong for hårkur
Det er spesielt etter en lang sommer eller en tøff vinter at håret har behov for litt ekstra næring og pleie. Sol og saltvann tørker ut håret, mens kulde og luebruk gjør håret matt og elektrisk. Spesialistene sier at hårkur minst én gang i måneden er bra.

5. Tips til svømmehallen
Neste gang du står i dusjen etter å ha svømt, ta ekstra mye balsam eller hårkur i håret uten å skylle det ut. Sett deg inn i badstuen helt til balsamen eller hårkuren har trukket inn. Varmen gjør at det får en ekstra effekt, og håret blir deilig og mykt.