hår aldri gre vått hår tips hårinspirasjon hårtips
© Altuzarra // Anna Stokland

Derfor må du aldri gre vått hår

Har du også alltid fått vite at du ikke må gre håret ditt når det er vått?

"Du må aldri gre vått hår" er en setning de fleste av oss har hørt hos frisøren eller lest i et magasin. I en travel hverdag er vi nok mange som går mot dette rådet, men etter å ha lest hvor skadelig det faktisk er vil du kanskje la børsten ligge etter dusjen.

Psst... Finn frisyren som kler din ansiktsform

For å bli klokere på hva som skjer med det våte håret har vi rådført oss med Dysons håreksperter. De har undersøkt mer enn 1.600 kilometer hår for å finne ut av hva som skader lokkene våre.

En av de største hverdagssynderene er altså å gre vått hår. For å forstå hvorfor de daglige skadene er så fatale må man først forstå hårets cyklus.

Håret ditt er i gjennomsnitt 6 år gammelt

Selvom det kanskje ikke er så delikat å tenke på er håret ditt i realiteten dødt så fort det er vokset frem fra hårsekken.

Håret kan ikke reparere seg selv og derfor er de skadene som blir påført håret permanent. Det eneste du kan gjøre med skadet hår er å klippe det av, og i gjennomsnitt er det håret seks år gammelt.

Hvis du ønsker fint hår skal du altså passe godt på håret - noe som også innebærer å ikke gre vått hår.

Ønsker du å oppnå tykkere hår kan vitaminer hjelpe! Men hvilken velger du?Vi har samlet de beste typene hårvitaminer og forteller deg hvordan de virker.

hår aldri gre vått hår tips hårinspirasjon hårtips
© Balmain // Anna Stokland

Så svakt blir det våte håret

Hår kan som kjent knekke, men jo tykkere hår du har desto mer motstandsdyktig er det.

Når håret er vått blir det omtrent 50 prosent svakere enn når det er tørt. Uansett om du har fint skandinavisk hår eller en kraftig manke.

Dysons undersøkelser påviser at vått hår strekker seg mer. Derfor blir håret vanskeligere å gre og du bruker mer krefter på å gre det. Kombinasjonen av hissig børsting og det våte hårets lave motstandskraft medfører flere knekte hårstrå.

Har du riktig hårfarge? Slik finner du hårfargen som kler deg best

Når håret først er knukket kan det ikke reddes og du vil med tiden få tynnere og tynnere hår, hvis du pleier å gre håret når det er vått.

Derfor kan det være en god idè å gre håret før du går i dusjen. Hvis du absolutt ikke kan unngå å gre det våte håret skal du velge en veldig bredtakket kam som du forsiktig grer håret med.

Les også: 3 frisyrer som får håret til å se fyldigere ut