© Anna Stokland

Frisyre inspirert av skandinaviske kvinner trender verden over

Stadig flere setter seg i frisørstolen med ét ønske: å få frisyren som er inspirert av skandinaviske kvinner.

Hver uke dukker det opp nye skjønnhetstrender på sosiale medier, men noen blir så populære at de får lang levetid. En av disse er en ny hårtrend som har fått kvinner over hele verden til å etterspørre en fargeteknikk inspirert av den skandinaviske kvinnen.

Skandinavisk hårfeste

Søker du på hashtaggen #scandinavianhairline akkurat nå, får du opp ikke mindre enn 63 millioner søk på TikTok. Mange har blitt begeistret for ideen om å bleke de ytterste babyhårene. Ved å farge babyhårene lysere skal det gi en optisk illusjon av at hele håret ser lysere ut - uten at du trenger å bleke hele håret. Det betyr mindre fargeslitasje på håret. I tillegg vil det blekede håret langs hårfestet skape en nærmest glorieeffekt som rammer ansiktet vakkert inn.

Grunnen til at frisyren har blitt kalt den skandinaviske frisyren på ulike sosiale medier, er at den ligner blonde skandinaviske kvinners hår som har blitt naturlig bleket av solen i løpet av en lang sommer.

Les også: Sliter du med tynt hår? Følg disse 8 tipsene for tykkere hår.

Hvis du vil prøve effekten selv, krever det et besøk hos frisøren og at du har enten blondt eller lysebrunt hår, slik at kontrasten mellom det blekede håret og ditt eget hår blir så naturlig som mulig.