Salisylsyre er den viktigste ingrediensen i hudpleierutinen din
© Anna Stokland

Bli kvitt akne og urenheter med salisylsyre

Salisylsyre er den éne ingrediensen som er viktigst i kampen mot urenheter, kviser og pigmentflekker! Sjekk om du har ingrediensen i hudpleieserien din.

Urenheter, kviser og pigmentflekker er mest sannsynlig nummer én på listen over hudproblemer de fleste skulle vært foruten. Derfor bør alle også kjenne til ingrediensen som både bekjemper urenhetene og kvisene, og forbygger fremkomsten av nye utbrudd.

Se her:Her er tre kremer som får deg til å smile!

Den avgjørende ingrediensen heter salisylsyre, og på tross av ordet syre, bekjemper den urenhetene på en måte som gir minst skade på huden, og er derfor anbefalt av både hudleger og kosmetologer.

Salisylsyre vil løse opp i den betente blandingen som er årsaken til fremkomsten av urenheter og kviser. Urenheter kommer som følge av en betennelse i huden, som oppstår når en blanding av døde hudceller, talg og bakterier gjør at hårsekkene tilstoppes. Den betente proppen i hårsekkene vil deretter utvikle seg til sorte porer, hvite hudormer eller større kviser.

Salisylsyre sørger for å løse opp betennelsen i hårsekkene, og ingrediensen demper både nåværende urenheter og forbygger fremtidig tilstoppelse. Bruk gjerne derfor en daglig rens, krem eller et serum med salisylsyre. Syren har også god effekt på hudens foryngende cellefornyelse, reduserer synligheten av pigmentflekker og virker regulerende på hudens produksjon av sebum – som er med på å gjøre huden din fet og som igjen fører til urenhenter og kviser.

Psst... Alt du må vite om uønskede fregner og pigmentflekker

Når du bruker salisylsyre bør du helst bruke et produkt med en konsentrasjon fra 0,5 til 2 prosent syre. Nedenfor finner du tre gode produkter med salisylsyre, som består av rens, serum og akutt behandling for vanskelige urenheter og kviser.

Produkter med salisylsyre. Urenheter. Kviser. salisylsyre krem.

Murray Time Release Blemish cleanser, 265 kr // SkinCeuticals Blemish + Age Defence, 894 kr // Eve Lom Dynaspot, 250 kr