Kendall Jenner kviser
© Getty Images

Dette forteller kvisene om helsen din

Kviser og uren hud kan være plagsomt og irriterende. Men noe kan du gjøre for å dempe utbruddene!

Å være plaget med småkviser i tenårene er vanlig, men for mange fortsetter plagene i mange år etter. Indisk og kinesisk medisin har i årtusener delt opp ansiktet i forskjellige zoner som forklarer hvilke indre organer og tilstander kvisene kommer fra. Dette viser at kroppens indre helse nesten alltid er grunnen til utbrudd.

Registrerer du hvor kvisene dine kommer blir det lettere å forstå hvorfor kvisene kommer, og hva du kan gjøre med livstilen din for å redusere utbruddene. Costume snakket med Annica Forsgren Kjellman, hudterapaut og Co Founder av den nettbaserte hudpleieklinikken Skincity.no. Her er hennes forklaring på hvorfor du får kviser på i de forskjellige sonene, som forteller deg hva du kan gjøre for å redusere plagene.

Når du plages av kviser i pannen – Kviser og utbrudd i pannen skyldes ofte hva du spiser. En sunn og variert kost med masse vann, og tilstrekkelig søvn er det som skal til for å redusere utbrudd i pannen, men også nok søvn. Mangel på søvn, og stress er en utløsende faktor for kviser i pannen, forklarer Annica.

Når du får kviser på kinnene – Kviser i kinnene kommer først av alt fra stress. En annen grunn er bakteriene som treffer kinnet når vi presser mobiltelefonen inntil huden. Røyker du eller har allergier kan også dette føre til utbrudd her.

Når du får kviser på haken – Kviser på hake skyldes hormonell ubalanse, og problemer med maven og tarmene.

Når du får kviser på kjevepartiet – Igjen er det hormonelle ubalanse som kan gi kviser på kjeven, men også menstruasjon og organene som jobber med fordøyelsen din.

Når du får kviser på nesepartiet
– Kviser på nesen skyldes dårlig diett og dårlig fordøyelse, avslutter hudterapauten Annica Forsgren Kjellmann.

Så rådene om å spise sunt, unngå situasjoner der du stresser, og ikke minst få nok søvn er de vanlige rådene hudpleiere gir, men ikke tilfeldig. Melkeprodukter og løk er også matvarer som trigger utbrudd i huden for mange, men mangler på næring er også en faktor.

Vet du hva Victoria Beckham spiser for å bli kvitt kvisene?

Eller har du ikke lyst til å gi opp søtsaker, men lyst på noe sunnere, kan du lage sunne sjokoladetrøfler med masse D-vitamin og fri for raffinert sukker.