Sunne sjokoladetrøfler

Når drømmen er å spise sjokolade cookies hver dag bør du prøve disse sjokoladetrøflene. Ikke bare er de sunne, men rike på e-vitamin som styrker immunforsvaret ditt!

Hjemmelagde sjokoladekuler er kjempelett å lage, og tilfører kroppen masse viktige næringsstoffer som kroppen din trenger. Med en kopp te, eller kaffe blir dagen perfekt.

Fikk du med deg denne? Tre kaffetrender du må sjekke ut.

Her er oppskriften på sjokoladetrøfler med hasselnøtter rike på E-vitamin, magnesium, jern, fiber og sunt fett. Denne oppskriften er hentet fra boken Rågodt, skrevet av Tiril Lunde Refsum.

Oppskriften gir 10 kuler

3 dl kokokskrem

2 dl hasselnøttsmør eller 2 dl hasselnøtter

15 små, friske dadler uten steiner

2 dl kakaopulver

1 dl smeltet kokosolje eller kakaosmør

3 ss kokoksblomstsukker

3 ss lønnesirup eller rismaltsirup

1/1 ts vaniljepulver

1/1 ts salt

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, og kjør til en jevn blanding. Sett den i kjøleskapet til den har stivnet helt. Trill ut kuler med en stor skje, sett dem på et brett og frys dem ned.
I mellomtiden grovhakker du nøttene til hasselnøttkrønsjen, og har dem i en skål. Trill én og én sjokoladetrøffel i hasselnøttene, og legg dem på et nytt rent brett og sett dem tilbake i fryseren. Kulene smaker godt rett fra fryseren, så oppbevar dem gjerne der. De kan lagres opptil 4 måneder.

TIPS

Legg gjerne en hasselnøtt i midten av sjokoladekulene, så får du en knasende sprø overraskelse når du begynner tygge.

Oppskriften er hentet fra boken Rågodt, skrevet av Tiril Lunde Refsum.

Les Tirils tips på hvordan også du kan begynne eksprimentere med raw food HER!