Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

tandpasta-urenheder-lead-zuut_lzppihaquiywanieg © Anna Stokland

Tannkrem på kviser? Vi avslører om det faktisk fungerer

Du har sikkert hørt om det gammeldagse tannkremtrikset mot kviser, men fungerer det egentlig? Vi gir deg svaret!

Nesten alle opplever å få en eller to kviser en gang i mellom. Uansett om man opplever å få kviser ofte eller sjeldent er det en helt naturlig reaksjon fra huden. Kviser forekommer ofte opp til din menstruasjon på grunn av hormonelle påvirkninger eller i perioder hvor du har hatt det litt for travelt.

Med dette, er urenhetene en god indikator på hvordan kroppen og huden din har det.

Men selv om det å få kviser er fullstendig normalt, kan det fortsatt være være en god ide å være klar over metodene som minsker dem. Her kommer tannkremen inn i bildet – kanskje har du også hørt at tannkrem skal minske urenhetene? Vi er nok ikke de eneste som har hørt myten om at tannkrem tar knekken på de irriterende kvisene, og det er derfor mange av oss som opp gjennom har gått til sengs med blåhvite prikker i ansiktet. Men fungerer det egentlig?

Vi har bestemt oss for å enten be- eller avkrefte myten en gang for alle og vi har derfor spurt hudterapeuten Madeleine Olsson fra Akademikliniken i Malmö.

Virker tannkrem på kviser?

I forhold til hvorvidt tannkrem har en positiv effekt i kampen mot urenheter, er det ifølge hudterapaut Madeline Olsson fra Akademikliniken i Malmø ingen tvil:

“At tannkrem kan brukes til å fjerne kviser er en gammel og utdatert myte. Den tørker antakelig ut kvisen på overflaten, men når huden tørker ut kan den faktisk reagere med å produsere mer talg, og kun forverre problemet. Tannkrem er forbeholdt tannpussen og ingenting annet,“ forteller hudterapeuten.

Hun anbefaler at man i stedet investerer i et godt hudpleieprodukt mot fet hud.

“Jeg anbefaler at man anvender et produkt med salicylsyre – også kaldet BHA. For eksempel Akademiklinikens Pure active serum som oppløser urenheter med dens antibakterielle egenskaper. Den går i dybden uten å irritere huden. Jeg bruker den selv til å bli kvitt kviser. Påfør den direkte på urenhetene om kvelden og rens huden som vanlig neste morgen.“

Kort oppsummert: Myten om tannkrem som kvisemiddel er herved avkreftet! Dersom du vil prøve tre andre gode alternativer til tannkremen, kan vi anbefale disse produktene som skal duppes på kvisene innen sengetid.

1111217_1

CLARINS
Clear-out blemish targeting cream
179 kr.

mbu13408_cclear

MARIO BADESCU
Drying lotion
207 kr.

1031218_1

DERMALOGICA
Active clearing age bright spot fader
489 kr.

Mer om Hudpleie? Motta Costumes nyhetsbrev