© Anna Stokland

15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

Vi har funnet produktene som hjelper deg å skape den perfekte basen. Her er skjønnhetsfavorittene som gjør underverk!

Vi har funnet produktene som hjelper deg å skape den perfekte basen. Her er skjønnhetsfavorittene som gjør underverk!

1 / 15

Rens

For å få det optimale resultatet er det viktig at huden er ren før du påfører sminken. Start derfor med å rense huden ordentlig.

Den nye Clarisonic-børsten er det perfekte redskapet for å bevare velpleid hud. Den både renser huden med et ekstra boost samtidig som den fjerner de mest gjenstridige urenhetene på huden. Børsten er både mild og skånsom, og tilpasser seg alle hudtyper.

Elektrisk ansiktsbørstefra Clarisonic, 1.645 kr

2 / 15

Pleie

Huden din kan aldri få nok fuktighet, og vi som lever i et kaldt land må passe på ekstra i vintermånedene. Smør derfor ansiktet med en fuktighetsgivende krem eller et reparerende serum.

Make A Difference - Plus + fra Origins er beriket med deilige antioksidanter som både fukter, pleier og beskytter huden.

Ansiktskrem fra Origins, 440 kr.

3 / 15

Primer

En primer fungerer som et underlag for resten av sminken, samtidig som den hjelper å bevare gløden. Det finnes flere ulike varianter, og det er spesielt viktig at du finner den som passer best for din hudtype. Hvis du for eksempel har tørr hud bør du gå for en olje-fri variant, mens hvis du derimot har plettfri hud kan du velge en med shimmer i.

Flawless Start fra Elizabeth Arden både fuktgivende, rynkereduserende og tryller vekk mørke flekker samtidig som den etterlater silkemyk hud.

Primer fra Elizabeth Arden, 260 kr.

Fått med deg? Derfor trenger huden din vitamin C.

4 / 15

Foundation

For å få en jevn og fin hud kan du legge foundation som en base. Du kan velge mellom en rekke ulike varianter. Legg den flytende foundationen med svamp for full dekk, og med en kost for lettere dekk.

Maestro-foundationen fra Armani er i lett konsistensen, og absorberer raskt inn i huden. Absolutt en favoritt!

Foundation fra Armani, 545 kr.

5 / 15

Mineralpudder

Hvis du ønsker et mest mulig naturlig resultat som samtidig er pleiende for huden, kan du gå for et mineralpudder. Husk at kosten bestemmer dekkevnen. Hvis du ønsker mye dekk bør du gå for en kost med tykke hårstrå som ligger tett inntil hverandre, mens med tynne hårstrå for lett dekk.

Det mineralbaserte foundationpudderet fra GloMinerals føles helt naturlig på huden, samtidig som du får dekk og nydelig glød.

Foundationpudder fra bareMinerals, 449 kr.

6 / 15

BB-krem

Hvis du vil gå for et lettere alternativ er det lurt å gå for BB-kremen. Den har litt mindre dekkevne enn vanlig foundation, men til gjengjeld inneholder den flere pleiende ingredienser.

BB-kremen fra Jane Iredale beskytter huden med solfaktor 25, og virker pleiende på huden. Du kan erstatte den med både fuktighetskremen og foundationen din.

BB-krem fra Jane Iredale, 487 kr.

8 hårredskap du trenger i baderomshylla!

7 / 15

Concealer

En concealer bruker du under øynene for å dekke mørke ringer og ellers i ansiktet for å dekke ujevnheter eller røde prikker. Noen concealere er laget for å balansere hudfargen, andre for å reflektere lys.

Duopaletten fra Laura Mercier dekker ikke bare mørke ringer, men også arr og ujevne partier i ansiktet.

Concealer fraLaura Mercier, 335 kr.

8 / 15

Pudder

Fiksér makeupen med et transparent pudder som også får basen til å holde seg på plass gjennom dagen, samtidig som det reduserer glans, minimerer porer, linjer og ujevnheter.

Mac prep + prime finishing powder fikserer makeupen uten å synes, og fås i en farge som passer for alle hudtoner. Pudderet kan også brukes på usminket hud.

Pudder fra MAC, 215 kr.

9 / 15

Rouge

En runde med en god blush kan få deg til å se flere år yngre ut og gir et friskt og naturlig utseende. Du kan velge mellom kremrouger eller pudderbaserte varianter.

Gi kinnene en frisk, glødende farge med den todelte roungen fra Tom Ford. Begynn med den dypeste fargen, og frisk opp med skimmervarianten til slutt.

Rouge fra Tom Ford, 642 kr.

10 / 15

Eyeliner

I blant kan eyelineren være det eneste du trenger av makeup for å se våken ut. Det både flytter fokuset opp mot øynene samtidig som det fremhever øyefargen.

Stylo Pencil fra YSL er blant de beste på markedet. Den tørker øyeblikkelig, og er enkel å duse ut hvis du ikke ønsker en hard markert strek over øyet.

Eyeliner fra YSL, 230 kr.

Tørr hud? Vi har funnet 5 gode foundations!

11 / 15

Vippetang

For å få den fineste vippen skal du bruke en vippetang før du legger maskara. Pass på at du får tangen helt inn til vipperoten, så du ikke får en stygg "knekk" på vippene. Få maskaraer klarer å åpne blikket på samme måte som en vippetang, så absolutt en must i enhver sminkepung.

Vippetang fra MAC, 225 kr.

12 / 15

Maskara

Ideellt sett bør du ha to maskaraer i sminkevesken. En som gir ekstra mye volum og en som går på fylde. Og til de av dere som alltid er på utkikk etter en brun maskara, den klassiske svarte maskaraen gir det absolutt beste resultatet!

Denne volummasakaraen fra Lancome gir både fylde og lengde uten at den drysser, og resultaterer med kollsorte definerte vipper. Vi har testet, og elsker den!

Maskara fra Lancome, 310 kr.

13 / 15

Bryn

Velg enten å fylle brynene dine med en penn eller en øyeskyggefarge, men vær bevisst på om du trenger fylde eller form. Det viktigste er uansett å få symmetriske bryn.

Den myke penselen fra Sisley er det perfekte produktet til å fylle bryn. På baksiden av pennen følger det med en kost som du kan bruke til å børste ut fargen for å få et best mulig resultat, og midt på en highlighter du kan legge under brynsbeinet for å få et mer våkent blikk.

Brynspenn fra Sisley, 475 kr.

14 / 15

Leppepleie

Husk også at leppene trenger fukt. Du kan også skrubbe med tannbørsten en gang i uka, samtidig som det er viktig at du smører og pleier de hver eneste dag.

Super Lips fra Guerlain en en farget leppepomade som forsterker leppens naturlige farge, samtidig som den gir langvarig komfort og beskyttelse.

Farget leppepomade fraGuerlain, 250 kr.

15 / 15

Fuktighetsspray

Fuktighetssprayen restrukturerer og forbedrer hudens overflate etter en lang arbeidsdag. Fuktighetssprayen kan både brukes over makeupen eller helt alene gjennom dagen.

Kildevannsspray fraLa Roche-Posay, 114 kr.

Frisyretips: 5 hårfrisyrer som aldri går av moten!