Pucci nails
© Anna Stokland

Ny negletrend er inspirert av ikonisk merke

Et ikonisk design har blitt vekket til live igjen etter mange har begynt å lakke sommerneglene sine i et mønster som gir en nydelig DIY-manikyr.

Akkurat som alle andre kreative sysler, har hjemmelagde neglekunst også tatt fart under korona pandemien. Her har mange hatt behov for å kaste seg ut i kreative prosjekter for å få tiden til å gå. Denne våren og sommeren er det spesielt ett mønster som går igjen på de hjemmelakkerte neglene. Mønsteret kan spores tilbake til et gammelt italiensk merke som har fått en ny vår takket være den nye negletrenden.

Håndplukket til deg

Pucci-mani

Det er snakk om det fargerike og bølgete mønsteret fra 1950-tallet som er synonymt med det italienske motehuset Pucci. Mannen bak Pucci, Emilio Pucci, hadde et særlig øye for å utvikle vakre mønstre - som den gang ga han den uoffisielle tittelen Prince of prints - og nå hedres hans prints atter en gang.

Denne gangen blir ikke det vakre mønsteret trykket på silke, men lakkert på negler og trenden går under navnet Pucci-manicure. Den fargerike neglekunsten har blitt delt flittig på diverse sosiale medier og trenden er så utbredt at den amerikanske neglekunstneren Elle Gerstein også hylder den i en kampanje med neglelakk-merket Orly. Her legger man ikke skjul på at de fine mønstrene i manikyren er direkte inspirert av den italienske Prince of prints.

Looken kan også lages i en mer moderne og minimalistisk utgave som sett på neglekunstneren Hang Nguyens Instagram-profil @Thehangedit.

Nøkkelen til denne looken er å bruke en masse vakre farger og lakke neglene med fine og finurlige bølger. Husk å la hvert lag tørke før du lakkerer videre på mønsteret med en ny farge. Det gjør heller ikke noe om de forskjellige bølgene varierer i størrelse og presisjon - da dette bare gjør manikyren mer velegnet til et hyggelig (og fint) DIY-prosjekt.