makeup sommer mascara
© Anna Stokland

Sommerens fineste sminke på 5 minutter

Mangler du inspirasjon til hvordan du skal sminke deg i sommer? Vi viser deg 3 ulike looks du kan lage på 5 minutter - og det aller beste? Du trenger kun et produkt.

Solkysset hud får alltid ansiktet til å se friskere ut og påvirker humøret - uansett om fargen kommer fra solen eller en god selvbruner. En glødende hud er også flott med litt sminke - det skal som oftest ikke mye til for å få en stor effekt.

Vi viser deg tre enkle, men effektfulle looks som kun krever et produkt og kan legges på under 5 minutter.

makeup sommer
© Anna Stokland

Sommerlige lepper

Rosa lepper er alltid en sommerklassiker. På grunn av den kjølige undertonen kler alle hudtyper denne fargen - den får også tennene til å se hvitere ut. Du kan selv velge om du vil ha en matt eller glansfull look.

Dette trenger du:
En rosa leppestift. Om du er en makeupentustiast med litt trening kan du bruke en vanlig leppestift for å skape looken. Dersom du befinner deg i et litt ukjent farvann kan du bruke en flytende versjon som enkelt legges på leppene med den medfølgende applikatoren.

Elizabeth Arden sin flytende leppestift kommer i flere nyanser. Den flytende formelen skaper en glansfull finish - som holder i mange timer og er behagelig å ha på leppene.

Elizabeth Arden Beautiful Color Liquid Lip Lacquer Finish Lipstick, 225 kr.

Slik gjør du:

Påfør leppestiften på begge leppene og la det tørke i et minutts tid. Legg eventuelt et ekstra lag for en mer intens farge.

Makeup bronzer
© Anna Stokland

Varm bronzer

En bronzer forsterker sommergløden og kan også legges på øyenlokkene som en øyenskygge. Dette gir en sommerlig og naturlig look.

Dette trenger du:

En kremet bronzer eller en i fast pudderform. Velg selv om du vil ha en matt bronzer eller en med skimmer. Bruk den samme bronzeren på kinn og øyenlokk.

Benefits klassiske bronzer Hoola kommer med en egen børste og fås i flere forskjellige nyanser. Bronzeren skaper en flott glød på huden.

Benefit Cosmetics Hoola bronzer i hoola, 340 kr.

Slik gjør du:
Påfør et par generøse streif farge på kinnben og kinn. Avslutt med å legge farge på hele øyenlokket med fingeren eller en stor pensel. Legg eventuelt maskara på de øverste vippene eller hold looket enda mer naturlig uten maskara.

Psst... Her er 11 alternativer til hestehalen du må teste ut!

Makeup mascara
© Anna stokland

Edderkoppevipper

Klumpete vipper er normalt ikke noe å strebe etter, men når klumpene er laget med omhu kan det skape en festlig look. Det er derfor en look som har blitt en gjenganger under de ulike moteukene. På bildet kan du se en modell fra Rokhs AW20-show. Gucci har også vist metoden i en videoguide på deres Instagram-profil.

Dette trenger du:
En sort maskara, gjerne en som gir volum.

Guccis egen maskara er opplagt å bruke til denne looken. Den har en veldig fuktig formel som gjør at den kan arbeides med i litt lengre tid. Dette gjør at du enkelt kan skape ulike lag før den tørker inn.

Gucci Mascara l’obscur ca. 330 kr.

Slik gjør du:
Legg minst fire lag maskara over hverandre. Husk å legg maskara på både de øverste og nederste vippene. Om du ikke er fornøyd etter fire lag maskara kan du alltids fylle på med der. Jo mer maskara på vippene jo større effekt.