Så ofte skal bh bh-en vaskes
© & Other Stories

Så ofte skal bh-en din vaskes

Du vet at den ikke skal vaskes så ofte som sokkene. Men vet du egentlig hvor ofte du bør vaske bh-en din?

En god bh er avgjørende for om du føler deg komfortabel eller ikke. Derfor kan det være vanskelig å legge favoritt bh-en til vask. Det er viktig at du får vasket bh-en din regelmessig. Under kan du lese om hvor ofte du bør vaske bh-en din, og hvorfor det er så viktig.

Så ofte skal du vaske bh-en din

Hvis du syntes det er vanskelig å avgjøre når bh-en trenger en vask kan du begynne med å spørre deg selv: hvor mange ganger har den blitt brukt siden siste vask? Det anbefales å vaske bh-en når den har vært brukt tre til seks ganger.

Derfor skal bh-en din vaskes regelmessig

Bh-en er en av våre mest private klesplagg, siden den sitter helt inntil huden. Derfor blir bh-en utsatt for blant annet svette, som utvikler seg til bakterier dersom du ikke vasker den ofte nok. Av samme årsak er det viktig at du vasker bh-en din hvis du har svettet mer enn du pleier.

Du gjør også bh-en din en tjeneste ved å legge den i vasketøyskurven og gir elastikken en pause. På denne måten sikrer du at bh-en din holder i lengre tid.

Guide: Slik vasker du ull og kashmir

Slik bør du vaske bh-en din

Det beste du kan gjøre for bh-en din er å håndvaske den. Hvis du foretrekker å vaske den i maskinen bør du investere i en vaskepose. Da unngår du de skadene vaskemaskinen kan påføre. Og legg aldri bh-en i tørketrommelen, den ødelegger elastikken.

Lei nupper på klærne dine? Her er 4 triks som fjerner nupper!