Grønne beauty-gründere: Laura Bonné Amazing Space sminke hudpleie
© Produsentene

-Skjønnhetsbransjen har blitt mer sunnhetsorientert

Laura Bonné ( 39 ) er en av skjønnhetsgründerne i Skandinavia som virkelig har fått det til. I år feirer merket hennes, Amazing Space, 10-årsjubileum.

Hva er din bakgrunn?

– Da jeg var liten, sjekket jeg alltid innholdslisten på mat og skjønnhetsprodukter fordi jeg så lett fikk reaksjoner. Så fort jeg fylte 18 år, søkte jeg meg inn på en hudpleieskole for å lære mer om kosmetikk, helse og sunnhet, mens jeg drømte om å utvikle en hudpleieserie basert på økologi og fairtrade. Straks jeg var ferdig på skolen, satte jeg i gang – og i dag er jeg en stolt grunnlegger av et helt sunnhetskonsept og produkter frie for tilsetningsstoffer, farlige konserveringsmidler, fargestoffer og parfyme. Til og med emballasjen er nedbrytbar.

Hvilket produkt er din personlige favoritt?

– Ansiktskremen Delicate Skin. Den kan brukes som en helende salve i ansiktet, rundt øynene og på halsen. Den passer til alle hudtyper, og du merker forskjell allerede etter første gang.

Grønne beauty-gründere: Laura Bonné Amazing Space sminke hudpleie

Laura Bonné er damen bak det prisbelønte merket Amazing Space, som ikke bare handler om hudpleie, men et helt sunnhetskonsept.

© Produsentene

Du har også utviklet tabletter for forskjellige hudproblemer. Hvorfor det?

– Formelen til en sunn hud er gode produkter, fukt fra innsiden og en tarm i balanse. Derfor har jeg tre forskjellige tablettvarianter; en utrensende, en gjenoppbyggende og en balanserende.

Hva er nøkkelingrediensen i produktene dine?

– Hele serien er bygget rundt Inca Inchi-oljen, som stammer fra Plukentia Volubilis-planten som vokser i Peru.

Hva er det mange ikke vet om økologiske produkter?

– At det er en ferskvare, og holder i underkant av to år etter produksjonsdatoen og et halvt år etter at man har åpnet produktet. Flere av de store merkene har produkter med lang holdbarhetsdato, takket være de kunstige tilsetningsstoffene.

Ditt beste hudpleietips?

– Bruk naturlige oljer på huden, om ikke annet. De kan ikke skade.

Grønne beauty-gründere: Laura Bonné Amazing Space sminke hudpleie

Ansiktsolje Rosehip Repair Oil, 465 kr. // Kroppskrem Mango & Black Pepper, 415 kr.

© Produsentene

Du bruker eteriske oljer i produktene dine, hvorfor det?

– Jeg har et eget spa på Hotel d’Angleterre i København. Når folk kommer inn, ønsker jeg at de skal kunne kjenne de terapeutiske luktene som stammer fra planteriket. Jeg bruker spesielt eteriske oljer i kroppsproduktene mine, da disse trenger dypt ned i bindevevet, virker pleiende og har en positiv effekt på sinnstilstanden.

Hvilke skjønnhetstrender tror du på de neste årene?

– Det kommer definitivt til å bli mer fokus på produkter som har god effekt på det indre. Det vil komme mer av produkter som er så rene at du kan velge om du vil smøre dem på huden eller svelge dem. Produktene kommer altså til å være så naturlige at de kan spises, akkurat som min Oil Infusion.

Psst... 7 råd til deg som sliter med kviser og uren hud

Grønne beauty-gründere: Laura Bonné Amazing Space sminke hudpleie

Amazing Space har sitt spa på Hotel d’Angleterre i København.

© Produsentene

Hva putter du i smoothien din?

– Selleri, revet sitronskall, eple, avokado eller halvkokt rødbete.

Hva har endret seg mest i skjønnhetsbransjen de siste ti årene?

– Tidligere var bransjen mer opptatt av det ytre, men nå har den blitt mer sunnhetsorientert. Tidligere så kundene våre rart på oss da vi anbefalte kostendringer og tablettilskudd. Nå trenger vi ikke å si så mye for å overbevise dem om at kollagenpulver kan gjøre like store underverker i smoothien som i ansiktskremen. Vårt forhold til spa har også endret seg, og flere skjønner at massasje kan forebygge sykdommer og skader.

Grønne beauty-gründere: Laura Bonné Amazing Space sminke hudpleie

Skjønnhetsdrikk Skin Lemonade, 465 kr. // Kroppsbalm Deluxe Body Balm, 415 kr. //Ansiktskrem Delicate Skin, 659 kr.

© Produsentene

Hvor drømmer du om at Amazing Space skal være om ti år?

– Jeg drømmer om et komplett Amazing Space-konsept som finnes i hele verden. Det første prosjektet i Vietnam skal være klart neste år. I tillegg er jeg i gang med å utvikle en hudpleieutdannelse som skal rette seg mot sunnhet og kropp.

Amazing Space selges på Gimle Parfymeri i Oslo.

Les også: 5 geniale tips for å legge den perfekte eyeliner