Dette er skjønnhetsfeilene alle gjør

Er du flink til å pleie hud og hår, men føler at resultatene uteblir? Vi guider deg gjennom de vanligste skjønnhetstabbene og hvordan du kan få bukt med dem.

1. Du dusjer i for varmt vann
1 / 10

1. Du dusjer i for varmt vann

Du smører deg med fuktighetskrem hver eneste dag, men huden din er fortsatt tørr. En av grunnene kan være at du dusjer og bader i for varmt vann. Det tørker ut huden, og den tørre huden har vanskelige for å ta til seg fuktighet i kremene.

LØSNING: Dusj eller bad i temperet vann - aldri skikkelig glohett - og ta på fuktighetskrem når huden fortsatt er fuktig (klapp den halvtørr med et håndkle). Da er den mottakelig for pleieprodukter.

Olje fra Juno, 789 kr.

2. Du bruker parfyme på feil sted
2 / 10

2. Du bruker parfyme på feil sted

Gjør du som på film, der kvinnen alltid gnir parfymen mellom håndleddene? Da er det på tide å slutte med det, i alle fall hvis du vil ha det optimale ut av duften. Du ødelegger nemlig duftnoten på denne måten.

LØSNING: Påfør parfyme bak ørene, i håret eller på håndleddene - men ikke gni den ut. La den tørke inn av seg selv. Da lukter du godt hele dagen.

Parfyme fra Maison Martin Margiela, 875 kr.

3. Du tørker håret med for varm føner
3 / 10

3. Du tørker håret med for varm føner

Du bruker lang tid på å føne håret ditt tørt, men frisyren faller likevel sammen. Årsaken er for mye varm luft. For i likhet med huden din reagerer også håret på varme og kulde. Varme får hårstråene til å åpne seg, mens kald luft lukker dem.

LØSNING: Avslutt føningen med kaldluft og "lås fast" frisyren.

Hårføner fra BaByliss, 799 kr.

4. Du glemmer å vaske hendene
4 / 10

4. Du glemmer å vaske hendene

Alle kremer har en utløpsdato, og den utløpsdatoen kan du faktisk fremskynde ved for eksempel å overføre bakterier fra hendene dine til kremen.

LØSNING: Sjekk holdbarheten på kremene dine (se etter symbolet av en liten krukke i bunnen av flasken). Da er du sikker på at kremen er holdbar, og at innholdet er aktivt. Husk også å vaske hendene før du rensen huden. Et annet tips er å bruke en liten plastskje for å unngå kontakt mellom hender og produkt (og dermed bakterier).

Såpe fra MOR, 249 kr.

5. Du bruker for mye fuktighet
5 / 10

5. Du bruker for mye fuktighet

Du smører huden inn i lekker, fet krem og bruker skjønne oljer, men huden din er likevel tørr og irritert. Årsaken er mest sannsynlig at du overfukter den.

LØSNING: I Skandinavia har vi generelt sart hud, og gir du for mye fuktighet til en sensitiv hud, kan den bli irritert. Dropp fuktightsmasker og oljer og bruk en lett krem som ikke er så tung for huden.

Krem fra Kiehls, 500 kr.

6. Du blander silikonprodukter og varme
6 / 10

6. Du blander silikonprodukter og varme

Mange stylingprodukter inneholder silikon. Når du bruker dem for å få håret til å se mer velpleid ut, og deretter bruker føneren på det, legger silikonproduktet seg som et hylster rundt hvert enkelt hårstrå. Da får ikke håret puste, det blir tørt og kan til slutt knekke.

LØSNING: Bruk varmebeskyttende spray før du styler det, og style håret med produktene uten silikon.

Hårbeskyttelsesspray fra Philip B, 339 kr.

Psst... 6 fantastiske farger som vil dominere i 2020

7. Du renser huden for mye
7 / 10

7. Du renser huden for mye

Når det oppstår urenheter i huden, bruker mange sterkere renseprodukter for å komme problemet til livs. Få du utbrudd, skal du faktisk gjøre det motsatte. Sterke renseprodukter fjerner naturlige fukt- og fettstoffer, og hudens reaksjon på det er gjerne overproduksjon av fett. Dermed får du uren hud.

LØSNING: Bruker du renseskum eller såpe og opplever urenheter, prøv i stedet et mildt renseprodukt, som en rensemelk. Er huden din tørr og irritert, kan en renseolje tilføre huden din den ekstra fukten den skriker etter.

Ansiktsrens fra Eve Lom, 375 kr.

8. Du tetter porene dine med selvbruner
8 / 10

8. Du tetter porene dine med selvbruner

De fleste har fått med seg at man skal peele både ansikt og kropp før man tar på seg selvbruner. Da får man en jevn og brun overflate og fargen sitter lenger. Skyller du derimot huden med varmt vann like etter skrubben, åpner porene seg, og du regelrett mater porene med selvbruner. Resultatet er at huden får masse små, svartbrune prikker.

LØSNING: Skyll huden med iskaldt vann før du bruker selvbruner, da trekker porene seg sammen. I ansiktet kan du rulle en isbit over huden for å lukke porene.

Selvbruner fra Guerlain, 550 kr.

9. Du bøyer vippene etter å ha tatt på maskara
9 / 10

9. Du bøyer vippene etter å ha tatt på maskara

Bruker du maskara som gir mye fylde og hold, klistrer den seg gjerne fast til øyenvippene. Dersom du tar vippetangen fatt etter det, risikerer du å rive eller knekke vippene.

LØSNING: Bruk alltid vippetangen før du tar på maskara.

Vippetang fra Dior Backstage, 240 kr.

10. Du vasker håret for ofte 
10 / 10

10. Du vasker håret for ofte

Du vasker håret hver dag for å unngå fete lokker og for å få en velduftende, nyvasket manke. Men hyppig hårvasker kan være med på å øke den naturlige produksjonen av fett i hodebunnen og slite på hår og hårfarge.

LØSNING: Bruk et hårpudder eller en tørrsjampo som suger overflødig fett fra hodebunnen mellom hårvaskene, og forleng levetiden på både håret og fargen.

Tørrsjampo fra Camilla Phil, 125 kr.

Hvor ofte skal du egentlig dusje? Finn svaret her!