Grønne beauty-gründere: Skjønnhetskilden Margaret de Heinrich de Omorovicza sminke hudpleie
© Produsentene

-Vær kritisk til produkter som kaller seg økologisk

Skjønnhetsgründer Margaret de Heinrich de Omorovicza hadde ingen bakgrunn som hudpleier, men ble fascinert av de helende egenskapene i de mineralrike badene i Budapest.

Hva er din bakgrunn?

– Jeg møtte min mann Stephen i Budapest i et av badene familien hans bygget på 1800-tallet. Jeg var amerikansk diplomat på den tiden, og jeg ble fascinert over effekten av de helende mineralene fra thermalske kilder. Våre veier krysset flere ganger, og vi bestemte oss for å snakke med dermatologer for å forstå hvorfor dette vannet var så unikt og hvordan vi kunne benytte det til å utvikle en hudpleieserie helt fri for syntetiske stoffer. Vi ble raskt pionerer for et patentert leveringssystem, Hydro Mineral TransferenceTM, som er stjerneingrediensen i produktene våre.

Produktene deres er nokså dyre. Hva selger dere mest av?

– Vår Thermal Cleansing Balm. Den er full av næringsstoffer og fjerner alt av fett og sminkerester. Den er også rik på kalsium som renser dypt ned i huden, og mandeloljen i den etterlater huden frisk og smidig.

Grønne beauty-gründere: Skjønnhetskilden Margaret de Heinrich de Omorovicza sminke hudpleie

Hele hudpleieserien til Margaret de Heinrich de Omorovicza (45) er basert på thermalske kilder.

© Produsentene

Hva er ditt skjønnhetsmantra?

– Å alltid dobbeltrense, spesielt på kvelden.

Hvilket produkt er din personlige favoritt?

– For øyeblikket må det være vår Blue Diamond Concentrate , et serum som gir enormt mye energi og glød til huden. Det er viktig å huske at hudcellene ikke lenger jobber på samme måte som da du var yngre. Du må vekke dem og lære dem å oppføre seg som de yngre cellene. Dette serumet inneholder diamantpeptider, aminosyrer, kobber og arabino-galaktaner, som hjelper med å transformere oksygen til huden og gir den bedre elastisitet og mer friskhet.

Grønne beauty-gründere: Skjønnhetskilden Margaret de Heinrich de Omorovicza sminke hudpleie

Serum Blue Diamond Concentrate, 3.100 kr.

© Produsentene

Vi vet at kjemikalier i skjønnhetsprodukter kan virke hormonforstyrrende. Hvordan unngår vi dem, og hvor alvorlig er det?

– Det er ganske alvorlig. Spesielt i den tiden vi lever i, hvor store merker kaster ut nye produkter annenhver uke. Jeg tror alt hjelper når det gjelder å ta små grep for å forbedre hudpleievanene. Spis sunt når det er mulig, og se alltid på ingredienslisten over matvarer og hudpleie for å sikre minimal eksponering for sterke, syntetiske kjemikalier, men husk at ikke alle syntetiske ingredienser er dårlige.

Hvilke ingredienser er de verste?

– Jeg unngår parabener, glykol, silikoner, syntetiske fargestoffer, parfyme, kjemiske filtre og mineraloljer i produktene mine.

Les også: 7 råd til deg som sliter med kviser og uren hud

Grønne beauty-gründere: Skjønnhetskilden Margaret de Heinrich de Omorovicza sminke hudpleie

Racz Spa i Budapest. Bygget av forfedrene til Margarets mann Stephen.

© Produsentene
Grønne beauty-gründere: Skjønnhetskilden Margaret de Heinrich de Omorovicza sminke hudpleie

Ansiktsspray Queen of Hungary Mist, 640 kr. // Ansiktsrens Thermal Cleansing Balm, 780 kr.

© Produsentene

Hvilken skjønnhetstrend tror du kommer til å bli stor de neste årene?

– Den naturlige og miljøvennlige skjønnhetstrenden vil garantert fortsette å øke, og jeg tror at probiotisk hudpleie vil bli en av de største trendene innen hudpleie.

Hva putter du i smoothien din?

– Selleri, ingefær, gurkemeie, agurk, pære og gulrot.

Hvor vil merkevaren være om ti år?

– Vi håper å bli kjent som det moderne, luksuriøse hudpleiemerket.

Les også: 5 geniale tips for å legge den perfekte eyeliner

Hva er nøkkelen til en sunn hud?

– Ansiktsbehandlinger. Det gjør underverker. Og få en hudpleier til å skreddersy et hudprogram for deg. Deretter gjelder det å være tålmodig. Det tar tre måneder før du ser forskjell på huden.

Hva er viktig å vite om økologiske produkter?

– Se etter miljømerkene Ecocert og FSC, men vit at produkter uten sertifisering faktisk kan bestå av flere økologiske ingredienser. Kaller produktet seg for økologisk, men består av rundt femti forskjellige ingredienser, hvorav kun de to nederste er markert som økologiske, vil andelen økologiske ingredienser være lav. Vær kritisk.